Bliver den kommende filmatisering af Dune med verdenspremiere 20. november 2020 til en trilogi?

Af Kasper Rasmussen

Denis Villeneuve har fået den ”utaknemmelige” opgave at filmatisere den ufilmbare science fiction klassiker Dune.

Det virker som den vildeste science fiction drøm for de største sci-fi nørder. Efter at have præsteret IKKE at skuffe alverdens ”Blade Runner” fans med den utroligt vellykkede ”Blade Runner 2049”, har instruktøren Denis Villeneuve fået udleveret måske nok den største udfordring nogensinde: ”kan du ikke lige filmatisere Frank Herberts roman ”Dune”, der sidst den blev udgivet og storfloppede gav David Lynch hans berømte grå hår.

Bogen er indenfor sci-fi litteraturen hvad ”Godfather” er for gangsterfilm. “Det må da være en smal sag”, kan vi kun håbe at der er blevet tænkt bag instruktørens hjernebark, for det bliver virkeligt spænende at se om det lykkedes.

Castet til filmen består indtil videre af Aquamans Jason Momoa, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Charlotte Rampling, Javier Bardem og Timothée Chalamet i hovedrollen som Paul Atreides.

Det der så virkelig har fået savlen frem i mundvigende hos filmfansene er at Denis Villeneuve har indgivet ønske om at gøre resultatet færdigt med MINDST 2 film, hvilket en bog som Dune også kræver. Peter Jackson gjorde det umulige da han fik lov til at lege med Tolkiens bøger, så mon ikke vi skal glæde os? Jeg er i hvert fald allerede nu i gang med at glemme en film der får sin afslutning i en galakse langt langt væk 18. december 2019

Filmstudierne må i øvrigt have tillid til hr. Villeneuve, for det næste projekt de har fået ham overtalt til er en genopførsel af  1963 kæmpefloppet ”Cleopatra”. Jeg tror dog ikke han kan redde en film som ”The Room”.

Kilder: http://www.imdb.com

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: