’Avengers: End Game’ slår alle åbnings rekorder

Af Adam Bouttai

’Avengers: End Game’ (2019) har i weekenden smadret verdensrekorder på alle breddegrader, og alt tyder på at filmen slet ikke er færdig med at trække publikum ind i biografernes mørke.

Allerede torsdag stod det klart at ‘Avengers: End Game’ havde den stærkeste åbningsdag i Kina nogensinde. Med en ny visning hvert kvarter i verdens folkerigeste land endte ’Avengers: End Game’ med $108 mio. i indtjening. På det nordamerikanske kontinent slog Russo brødrene også ’Star Wars: The Force Awakens’ (2015) som stærkeste åbning med sine $60 mio. Til sammeligning indtjente ’Star Wars: The Force Awakens’ $60 mio. på sin første dag i de nordamerikanske biografer.

Den anmelderroste Marvel filmatisering slog også adskillige rekorder i Asien, Europa og Sydamerika, og det har i den grad vist sig på bundlinjen. Det er blevet til vanvittige $1,2 mia. på verdensplan, inklusiv $350 mio. fra de nordamerikanske biografgængere.

Der er dog stadig et stykke vej til de $936 mio.’Star Wars: The Force Awakens’ tjente på de nordamerikanske lærreder. Til sammenligning indtjente ’Avengers: Infinity War’ (2018) $678 mio. i de nordamerikanske biografer og $2 mia. internationalt.

James Cameron bestrider dog stadig førstepladsen med ’Avatar’ (2009) som suverænt mest indtjenende film med $ 2,8 mia. på bankbogen.

’Avengers: End Game’ har haft et estimeret budget på $400 mio. inklusive marketing og reklame. Der er ingen tvivl om at Avengers heltene slet ikke er færdig med at vise muskler og i sidste ende måske endda trække årets samlede indtjening på hele det amerikanske biografmarked op.

’Avengers: End Game’ kan opleves i en biograf nær dig.

Kilder: Box Office Mojo, Variety

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: