‘What We Do in the Shadows’ suger latteren ud af sine seere

Anmeldt af: Charlotte Philips

Stedet er Staten Island, New York, og tre egocentrerede og lettere modvillige vampyrer fra Rumænien bliver beordret til at overtage Amerika fra menneskeracen, men trods deres overnaturlige evner er det (meget) lettere sagt end gjort!

What We Do in the Shadows’ er en horror/komedie-mockumentary-serie, hvor vi møder en gruppe immigrerede vampyrer: lederen, den karikerede Nandor the Relentless (Kayvan Novak), og det hedonistiske kærestepar bestående af den romantik-hungrende Nadja (Natasia Demetriou) og den flamboyante Laszlo (Matt Berry). Alle tre bor de i et hus på Staten Island, og sammen med deres hårdtprøvede familiære (vampyrernes personlige (og menneskelige) assistenter) og den ikke-blodsugende, men energisugende vampyr, Colin (Mark Proksch), lever de en stille vampyr-tilværelse. Freden får dog sin ende, da den ældgamle vampyr Baron Afanas (Doug Jones) melder sit besøg; han mener nemlig, at de, og ikke menneskene, skal styre verden!

Nogle vil måske genkende seriens titel fra filmen af samme navn, som blev skabt af det New Zealand-fødte makkerpar Jermaine Clement og Taika Waititi, der også spillede to af filmens hovedroller; Clement er denne gang dog gået solo som skaber af serien. Serie-versionen af ‘What We Do in the Shadows’ har samme koncept som filmen, som også via mockumentary-formatet omhandler en gruppe samlevende vampyrer og deres tragikomiske tilværelse, dog i Wellington, New Zealand.

What We Do in the Shadows’ trækker på de komiske aspekter ved vampyren som et selvhøjtideligt kultursymbol, og mockumentary-stilen komplimenterer rigtig fint serien. Via det fiktive dokumentar-crews interviews og optagelser lærer man vampyrerne at kende og fanger dem også i skænderier og andre akavede intimiteter. Visuelle referencer i form af gamle billeder og folkloristiske tegninger følger det introducerende portræt af de tre vampyrer, hvilket gennemfører den karaktermæssige dybde af disse hundred år gamle eksistensers historie (som i kraft af deres eget kommentatorspor gennemsyres af latterlig storhedsvanvid på ægte vampyrmanér).

Humoren er for det meste over-the-top plat, men på den gode måde! Jeg nyder de mange subtile referencer til andre værker inden for ‘vampyrismens popkultur,’ specielt dem der med et komisk twist laves til Bram Stokers famøse ‘Dracula.’ Serien er gennemført, og både skuespillet, karakteropbygningen og de visuelle effekter er, for en serie af denne genre og kaliber, i top! Plottet tager dog en afstikker en gang imellem, f.eks. når en kamp mod nabolagets varulve, og ikke planen om at overtage verdensherredømmet, får vampyrernes opmærksomhed.

Som stor fan af vampyr-fiktion har jeg virkelig nydt og grinet med på ‘What We Do in the Shadows’, som er en kærkommen og dybt underholdende ‘niche-serie,’ der skal ses af alle med en interesse for velproduceret fald-på-halen-vampyr-komik! ‘What We Do in the Shadows’ udtømmer vampyrlivet for al den komiske saft (blod?), det har at byde på, og får hele fem Chaplins!

Første sæson af ‘What we do in the shadows’ kan ses på Hbo nordic

Der kommer 10 episoder med en spilletid på ca. 25 minutter

Traileren kan ses her: https://www.youtube.com/watch?v=EGQChk9zGyQ

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: