Viaplays romantiske drama/komedie-serie rammer generationen i 30erne med humor og et kærligt glimt i øjet!

Anmeldt af: Susanne Schatz

Lises og Anders´ veje krydser hinanden på et ret uheldigt tidspunkt – han er lige blevet forladt, og hun har fuld gang i karrieren. Men når kemien passer er alt muligt – i det mindste i begyndelsen

Som brandmand er Anders vant til at hjælpe andre! Så er det en selvfølge for ham at fange fyren, som lige er i gang med at stjæle en piges (Lises) cykel foran en kaffebar. En misforståelse fører til en indviklet situation mellem de to, men er samtidig ”startskuddet til kærligheden”. Hvem falder ikke for en høj, flot fyr, som synes at have et ”gentleman-gen”?  Dog får deres forhold ikke chancen for at udvikle sig stille og roligt: Selvom Lise egentlig ikke kan blive gravid, er der hurtigt tegn på ”noget andet”. Men med en vanskelig familiehistorie i bagagen er hun ikke sikker på, om hun kan klare rollen som mor. Til gengæld har Anders altid drømt om en familie med mange børn! Alligevel beslutter de sig for familieprojektet – og for en parterapeut …

På seriens rolleliste står en perlerække af perfekt udvalgte navne – såvel i hovedroller så som i biroller – som fx Esben Delgaard Andersen (Anders), Ditte Yvla Olsen (Lise), Rasmus Bjerg (parterapeut), Birthe Neumann (Anders´ mor) og Peter Gantzler (Lises far).

Seriens koncept, nemlig at tage udgangspunktet i parterapien med Anders og Lises forskellige synsvinkler på deres forhold, fungerer udmærket, og gør det hele let, underholdende og virkelig morsomt!

Parrets udfordringer – med fx en grænseoverskridende svigermor, fortidens skygge i form af en svigtende far, utroskab, … – er emner som mange sikkert genkender. Alligevel virker det hverken tungt eller bliver latterliggjort – tværtimod lykkedes det at skabe en balance mellem humoren og de alvorlige temaer.

Man forstår karaktererne, hvorfor de reagerer, som de gør, man kan se sammenhængengene, som fører til ”nødvendigheden af parterapien” og både den kvindelige og mandlige situation bliver godt belyst. Det er virkelig en nydelse og fornøjelse at følge Anders og Lise på deres vej gennem kærlighed, håb, frustration og personlig udvikling, at være med i terapisituationen, og at blive taget med i deres fortid og nutid.

Efter sidste afsnit var jeg i en god stemning og med et smil på læberne – håber derfor på at en anden sæson er på vej!

Denne utroligt vellykkede og charmerende serie kan også specielt anbefales til folk, som egentlig ikke er til romantiske kærlighedshalløj – som fx mig …

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: