Viaplays nye svindlerdramaserie lover at være anderledes – og holder løftet!

Anmeldt af: Susanne Schatz

Sylvia og hendes far kører en velfungerede ”familieforretning” med dobbeltsalget af møbler indtil de træder den forkerte, kaldt Ravn, over tæerne, og faren bliver skudt på åben gade

Allerede fra barnsben har Sylvia lært at trylle og klæde sig ud af faren – to spidskompetencer, som kommer til indsats da de sammen driver en møbelsalgsforretning, på en lidt usædvanlig måde. Alle ved, hvad der foregår, bortset fra teenagerdatteren Ida! Sylvia prøver at holde søsteren væk fra denne verden, men teenageren er ikke så naiv, som alle tror. Kun i forholdet til sin far er Ida blåøjet. Efter en dejlig familiemiddag går alt lige pludselig galt, og Sylvias far bliver skudt, da de forlader restauranten. Sylvia aner, hvem der står bag drabet og vil såre den skyldige, Ravn, på en måde, hvor det gør mest ondt – hun planlægger at stjæle 18 mio. kroner fra ham! Hun ved, hvordan det bedst kan gennemføres, men hun har ikke regnet med, at også politiet holder øjet med Ravn. En vild jagt begynder, som fører til at Sylvia flygter til New Zealand, og at Ida bliver bortført …

Viaplay og det new zealandske produktionsselskab Screentime havde målet om at skabe noget unikt – et spændende internationalt samarbejde, som blander både cast, location og produktion. I hovedrollerne kan ses Cecilie Stenspil (Sylvia), Vibeke Hastrup (hendes mor), Maria Boda (Ida) og Troels Lyby (politimand).

Selvom det første afsnit, specielt i begyndelsen, er lidt forvirrende, opløses de forskellige tråde godt, og man bliver hurtigt taget med i en verden, hvor svindleri, bedrag, vold og ikke til mindst forræderi er på dagsorden. Cecilie Stenspil som giver Sylvia karakter og interessante nuancer, synes at være oplagt til rollen:

Det er fascinerende, hvor mange forskellige kvindetyper hun kan fremstille, bare ved at klæde sig ud! Ideen om at ”bygge en handlingsbro” mellem Danmark og New Zealand er alletiders, ikke mindst pga. det imponerende new zealandske landskab.

Serien er selvfølgelig krimi/thrilleragtig, men med en ”hyggelig nuance”, dvs. hverken for mange eller for brutale voldscener – men naturligvis er der nogle! Og at en kvinde narrer politiet og ”en af de rigtige slemme drenge” med sine tryllekompetencer er sjovt!

Måske er det ikke særlig troværdigt, at Sylvia på et tidspunkt er faldet for Idas far – jeg har det lidt svært med at forestille mig dem som par. Ellers fungerer skuespillerne godt i deres roller, også spændingen holdes, og min nysgerrighed er blevet tændt!

Anderledes og underholdende – derfor 5 (indtil videre) STJERNER

Straight Forward kan ses på Viaplay

Sæson 1 får 8 afsnit

Traileren kan ses her: https://www.youtube.com/watch?v=HKnJR48APcg

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: