‘Killing Eve’ fortsætter sit høje niveau i sæson 2

Anmeldt af: Lou von Brockdorff

Hbo serien ‘Killing Eve’ skiller sig ud fra mange andre kriminalserier som f.eks. CSI og NCIS ved at have mere interessante karakterer og fantastisk skuespil.

‘Killing Eve’ sæson 2 starter lige hvor sæson 1 slutter. Villanelle er hårdt såret og vandrer desperat rundt for at finde en måde at helbrede hendes skader. Efter at have et sammenstød med en bil ender hun på hospitalet, men ved hun ikke kan blive der, og forlader hurtigt hospitalet. Eve er i tvivl om Vilanelle er død eller levende, og begynder derfor at frygte af Villanelle vil tage hævn. Da en ny kvindelig seriemorder er i byen frygter Eve først at det er Vilanelle, men finder hurtigt ud af at hun bruger helt andre metoder ved sine mord. Eve finder dog hurtigt ud af at Vilanelle stadig er i live og de fortsætter deres katten efter musen.

‘Killing Eve’ er baseret på bogen ‘Killing Eve: Codename Vilanelle’ fra 2014 skrevet af Luke Jennings. Man kan kalde serien for en rigtig girlpower serie, da skaberen bag serien er Phoebe Waller-Bridge, og man i serien følger en kvindelig MI6 efterforsker og en kvindelig seriemorder.

Sandra Oh spiller Eve – og blev belønnet med både en Golden Globe og en Screen Actors Guild for hendes præstation. Hun giver også en virkeligt god præstation som dedikerer sig fuldstændigt til sin efterforskning, endda på sådan et plan at det bliver en besættelse for hende at fange Vilanelle. Sandrah Oh er ellers mest kendt fra hendes birolle præstationer og har indtil nu ikke haft en stor hovedrolle. Det er derfor på tide at hun får sit gennembrud som hovedrolle skuespiller – hvilket hun gør til perfektion her. Vilanelle er spillet af Jodie Comer som gør det mindst lige så godt. Det ekstra imponerende ved Comers præstation er at hun skal snakke både russisk, engelsk og fransk og gør også dette uden den mindste accent.

Udover de to kvindelige roller spiller danske Kim Bodnia, Fiona Shaw, Sean Delaney og Owen McDonnel med. Især Kim Bodnia gør det fantastisk som den russiske Konstantin, der giver Vilanelle de forskellige jobs. Han er en fantastisk super skurk og spiller fuldstændigt op til Comer og Oh.

Killing Eve er overraskende intens, og især er katten efter musen spillet ekstremt interessant. Jeg har hellers aldrig været til kriminalserier, men ‘Killing Eve’ er så interessant og intens at jeg så hele sæson 1 på en gang. Jeg har kun set de tre første afsnit af sæson 2 men indtil videre leverer den samme intensitet – derudover er der også mere på spil på det personlige plan.

Vilanelle får for alvor brug for hjælp, og det bringer hende ud på et plan hvor hun er decideret desperat. Comer leverer fantastiske nuancer i hendes spil som gør at man til tider føler med hendes desperation. Eve er ligeledes desperat, da hun begynder at frygte for sit eget liv, og samtidig fortsætter de dårlige takter i hendes privatliv, da hun fjerner sig mere og mere fra sin mand.

‘Kiling Eve’ skiller sig ud fra andre kriminalserier da den er mere intens og interessant. Det er både virkeligt interessant at følge MI6 efterforskning, og samtidig er det interessant at følge Vilanelle. Også karakterenes privatliv bliver også mere og mere interessant at følge – jo mere man ser af serien, jo mere har man lyst til at vide mere om karakterene. Især bliver man virkelig interesseret i at vide mere om Vilanelle – da man ved absolut ingenting om hendes baggrund.

Jeg kan kun anbefale ‘Killing Eve’ da jeg sjældent har set en kriminalserier der er skruet så godt sammen og hvor man følger både politi og seriemorderen så intens.

Killing Eve sæson 2 kan ses på Hbo Nordic

Sæson 2 får 8 afsnit med en spilletid på ca 45 minutter

Traileren kan ses her: https://www.youtube.com/watch?v=XeBdpe49g7o

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: