‘Den eventyrlige park’ sætter børns fantasi i gang

Anmeldt af: Lou von Brockdorff

‘Den eventyrlige park’ er ikke på niveau med de bedste Pixar film, men berør alligevel tunge emner, og kan blive startskuddet til tunge samtaler i hjemmet.

June og hendes mor har en fantasiverden som er en forlystelsespark kaldet ‘Den eventyrlige park’. Parken er styret af Junes tøjdyr, Peanet, Boomer, Greta, Steve, Gus og Cooper. Da Junes mor bliver syg vil June ikke længere lege med fantasiverdenen, og alle tøjdyrene og de forskellige forlystelser de sammen har bygget bliver pakket væk. Men da June tager med skolen på en skovtur opdager hun ved et tilfælde den eventyrlige park som står og er ved at forsvinde ind i mørket. Hun forstår at det er ting man ikke bare kan opgive og begynder kampen for at gendanne den eventyrlige park.

Man kan se filmen på original sprog, men man kan også se den med danske stemmer af bl.a. Lars Ranthe, Linda P., Jesper Asholt, Mark Le Fevre og Jon Lange. De danske stemmer af ganske udmærket og rammer karakterene godt – dette er ikke altid en garanti med tegnefilm, men i dette tilfælde fungerer det godt. I den engelske version er stemmepræstationerne leveret af Jennifer Garner, Mila Kunis, John Oliver og Matthew Broderick.

‘Den eventyrlige park’ er også eventyrlig og forlystelserne er fantastisk udtænkt og designet. Desgineren bag forlystelserne – production designer Fred Warner fik også fuldstændigt frie hænder til at gøre Junes fantasier til virkelighed.  Man kan ikke lade være med at sidde med en lille drøm om at kunne prøve nogle af disse forlystelser.

Filmen åbner også op for vigtige og tunge emner, som f.eks. sygdom, sorg og tab, og kan give startskuddet til disse lidt tungere samtaler imellem forældre og børn. Der er i det hele taget mange gode ideer og mange gode budskaber i filmen.

Det er Nickelodeon movies og Paramount animation der står bag ‘Den eventyrlige park’ og man kan godt se på animationen at det ikke er Disney Pixar, selvom der dog ikke er så langt op til nogle af Pixars-produktioner. Historiemæssigt ligger den også tættere på de halvgode Disney film, og er ikke op iblandt genialiteter som ‘Inderst inde’, ‘Coco’ og ‘Toy story’.

En lidt mystisk ting ved filmen er at den ikke har nogle instruktør. Instruktøren er blevet fyret under produktionen og dermed er der kun producere og manuskriptforfattere på. Jeg syntes ikke man kan se på filmen at den mangler instruktør. De er kommet ret godt i mål med filmen alligevel.

‘Den eventyrlige park’ handler om at skabe en forlystelsespark hvor kun fantasien sætter grænsen og hvor ting som f.eks. tyngdeloven ikke gælder. Det har de også sluppet godt afsted og jeg kan ikke lade være med at tænke at denne film kan blive startskuddet til mange fantasifulde lege i de små børnefamilier.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: