”Asterix og trylledrikkens hemmelighed” er et sikkert hit, der trods charmerende glimt lige mangler den sidste ingrediens i trylledrikken.

Anmeldt af: Kasper Rasmussen

De udødelige Asterix figurer vender tilbage som dansktalende familieunderholdning, efter den vellykkede ”Asterix: Byplanlæggeren” fra 2014 som instruktøren og skuespilleren Alexandre Astier også stod for.

Trylledrikkens opfinder, vor landsbys druide Miraculix, må sande at alderen har sat sine spor. Derfor beslutter han sig for, sammen med sine trofaste ledsagere Asterix og Obelix, at drage ud på en stor rejse i bedste Frodo-stil gennem Gallien, for at finde den bedste arvtager til sin legendariske trylledrik. Men både Cæsar og Miraculixs gamle arvefjende Translapinix, har også tænkt sig at få fingrene i den mystiske opskrift. Kan landsbyens fremtid nu være sikker og mon opskriftens arvtager i virkeligheden gemmer sig i deres egen landsby?

Da tegneren Albert Uderzo og den geniale forfatter René Coscinny tilbage i 1959 i magasinet ”Pilote” for første gang præsenterede læserne for vores gæve gallere, ville de sikkert næppe have troet at en CGI-filmudgave engang i 2019 ville have startet med tonerne til ”Dead or Alive”s udødelige 80´er klassiker: ”You spin me ´round”. Men i disse ironiske og ”Nickelodeonske” tider kan alt ske.

Der er efterhånden dukket hele 37 tegneseriealbums op med et samlet salg på 370 millioner, hvoraf det første album på dansk jord ”Asterix og de gæve gallere” udkom i 1969. Dette millionsalg skulle efter sigende have samme vægt som 13 millioner vildsvin, der burde kunne dulme Obelix’ sult et par timer. Siden er otte traditionelle tegnefilm og fire spillefilm kommet til, hvor en godt polstret Gérard Depardieu har stået for et af de bedste castings valg i fransk films historie som Obelix, første gang i ”Asterix og Obelix” fra 1999.

I 2006 forsøgte de to ”Terkel i knibe” skabere Stefan Fjeldmark og Jesper Møller, at skabe et dansk islæt til Asterix eventyret med den flot animerede, men noget gennemsnitlige udgave af ”Asterix og Vikingerne”. I 1989 åbnede sågar en Asterix park med stor succes lidt uden for Paris.

Derfor er det lidt af et must for alle Asterix-fans, både de gamle inkarnerede og de nye poder, at blive lokket i biografen med denne spritnye fortælling der vellykket blander det gamle univers med lån fra f.eks.”Ringenes Herre” universet.

Animationen, der her for anden gang i vellykket CGI, er helt i top( kun overgået af Pixar studierne), historien fortælles i godt tempo uden fyld og alle figurerne har den charme man kender fra tegneserien. De danske stemmer passer også fint som f.eks. Amin Jensen som Obelix. Dog er det lidt underligt at vi danske fans skal snydes for valget af både 3d og original fransk tale, men det må vel vente til vi får fingrene i en Blu-ray udgave.

Så alt i alt en fin film for hele familien der sammen kan gå ud af biografen i påskeferien som store Asterix fans. Desuden er og bliver Obelix en gennemført genial karakter og filmens indlagte spoof på Jesus er lige i øjet, så jeg må kvittere med 4 velstegte vildsvin eller 4 chaplins. De er stadig skøre de romere.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: