CPH:DOX: Godsejeren Harald har økonomiske sorger, da godset trænger til et nyt tag. Han samler en journalist og en kok for at kaste sig ud i noget fuldkommen nyt

Anmeldt af: Susanne Schatz

Godsejeren Harald har økonomiske sorger, da godset trænger til et nyt tag. Han samler en journalist og en kok for at kaste sig ud i noget fuldkommen nyt.

Selvom den 45 årige godsejer er handicappet – han mangler en arm – driver han godset med glæde og stolthed. Dog klemmer økonomien! Sammen med journalisten Morten og kokken Jan udvikler han ideen om at lave vin af kirsebær i stedet for vindruer. En lang proces starter, men betaler indsatsen sig, og lykkes det at vække folks begejstring?

Eva Mulvad, instruktør og manusforfatter, er en af sin generations mest markante dokumentarister. Hun er kendt for ”Det gode liv”, ”Med døden som følge” og ”Slottet”. Det er kendetegnende for hende at hun kommer tæt på hovedpersonerne i vidt forskellige miljøer.

‘KIRSEBÆREVENTYRET’ tager udgangspunktet i 2012, hvor vi følger de 3 ”drenge” på deres eventyrlige rejse fra kirsebær til vin. Det er ret interessant, hvordan det hele foregår – fra høsten til ombygning af en stor hal til vinafprøvning. Blandingen af interviews og visningen af processen giver en god fornemmelse for, hvad sådan et næsten vanvittigt projekt kræver – mod, tålmodighed, stædighed og partnere, man holder af.

Vi er vidne til såvel Haralds arbejdsliv, hvor han rejser rundt i hele verden for at sælge vinen, og til hans privatliv, da han i forløbet bliver gift. Vi følger hans op- og nedture frem til 2016!

Ret interessant” er det som bedst beskriver dokumentaren, men i det hele taget virker den alligevel en lille bitte smule kedelig – alt kører for stille og roligt. Hovedpersonerne er sympatiske, dog heller ikke mere. Undervejs mistede jeg simpelthen interessen …

Jeg ved ikke præcis til hvem, dokumentaren skal anbefales – måske til vinnørder?! Man fortryder ikke at have set filmen, men begejstring blev heller ikke vækket. Dog fik jeg lyst til at prøve en dråbe kirsebærvin, fordi jeg slet ikke kan forestille mig, hvordan den smager! 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: