Samtidig med at blive hyldet som årets medborger oplever Nels Coxman sit største mareridt, og hans liv går fuldstændig i stykker

”Anmeldt af: Susanne Schatz

Den amerikanske remake af den norske thriller Kraftidioten formå hverken at overbevise eller at underholde!”

Kenhoe – en lille by midt i Denvers idylliske vinterlandskab – bliver til en slagmark mellem to rivaliserende narkobander, da sønnen af sneplovsføreren Nels Coxman pludselig bliver myrdet, og Coxman drager ud på et vildt hævntogt. Hvem overlever det blodige, rædselsfulde mareridt …

Den prisbelønnede norske instruktør Hans Petter Moland har instrueret både ”Kraftidioten” og ”Cold Pursuit”. I den amerikanske version spiller Liam Neeson, der er kendt bl.a. fra action prægede film som ”Taken 1-3”, hovedrollen som den ”hævntørstige” far Nels Coxman.

Mit grundlæggende spørgsmål er, om den skandinaviske humor kan overføres til amerikanske forhold? Umiddelbart og ift. filmen vil jeg sige ”nej”! Filmen begynder egentlig godt, og jeg blev nysgerrig på hvordan historien ville udvikle sig. Fantastiske billeder af området og en vis spænding, som stille og rolig stiger, giver håb om en god filmoplevelse! Sceneklipningen fungerer udmærket og viser på en nervepirrende måde, hvordan glæde og en personlig katastrofe fletter sig sammen.

Men selvom Liam Neeson har prøvet det mange gange før, har jeg det lidt svært med ham i rollen som én person, der tager en iskold og nådeløs hævn – for mig virker det ikke troværdigt …

I løbet af filmens utallige mord og hvordan de foregik, blev jeg undervejs mindet om ”Pulp fiction” og ”Fargo”, dog når ”Cold Pursuit” ikke at gribe på den samme måde. Spændingen forliser, og efterhånden virker det hele fladt og trods alt blodet kedeligt! De ”sjove” eller rettere sagt paradoksale og makabre detaljer, som kunne inspirere til et smil, føles påtaget og dermed ikke morsomme.

Alligevel har filmen en positiv detalje – nemlig sønnen af én af de to narkobaroner – han gør virkelig en positiv forskel! Drengen spiller sin rolle fremragende – en forsømt dreng i en verden med vold og overfladisk luksus!

Efter filmen var jeg lidt i tvivl om, hvad det egentlig var – et familiedrama, en thriller, en ”sort humor-film”? Mit bud: Bare et mislykket forsøg at være en af de nævnte genre …

Hvis man går meget op i at være vidne til et hav af groteske drab, så måske kan ”Cold Pursuit” have en vis underholdningspotentiale – ellers har jeg det svært med at anbefale filmen!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: