‘Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes’ fortæller historien om én af USAs værste seriemordere.

Anmeldt af: Charlotte Philips

Den berygtede massemorder Ted Bundy har fået lidt af en ‘revival’ inden for true crime-verdenen, for i kølvandet på denne Netflix-produktion følger også en film af samme skaber.

Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes er Netflix’ nye biografiske dokumentar-serie, som forholdsvist kronologisk fortæller historien om Ted Bundy og hans udvikling fra barn i 1950ernes Washington til koldblodig morder i 1970erne, der menes at have voldtaget, myrdet og parteret over hundrede unge kvinder. Ved at implementere lydoptagelser og interviews med Bundy fortælles historien til dels af ham selv; derudover inddrages der interviews med en håndfuld af bl.a. Bundys bekendte, journalister, politi og advokater, som alle bidrager med hver deres perspektiv på Bundys menneskelige udvikling og morderiske tendenser.

Bag denne dokumentar-serie står true crime-instruktøren og produceren Joseph Berlinger, som også har instrueret den kommende featurefilm om Bundy. Denne film går under den mundrette titel ‘Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile’ og beretter om Bundys forhold til kæresten Elizabeth Kloepfer, med henholdsvis Zac Efron og Lily Collins i hovedrollerne.

Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes’ inddrager en masse relevante klip indsamlet fra bl.a. nyhedsstationer. Disse klip gør, at man som seer får et fint indblik ind i samtiden og et retsystem, der ikke var gearet til at fange en morder som Bundy, som i mange år slap af sted fra lovens lange arm, før han til sidst blev fanget og dømt til døden i den elektriske stol.

Berlingers dokumentar-serie lægger til tider en smule for meget vægt på Bundys egen stemme. Narcissisten Bundy var kendt for at lyve og fremstille sit liv som et glansbillede, hvorfor det er en smule risikabelt at basere en stor del af serien på hans egne udsagn fra interviews lavet i årene efter, at han blev fanget og stadig forsøgte at snøre det amerikanske retssystem om sin lillefinger.

Overordnet set er Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes en udmærket dokumentar-serie, der giver et fint overblik over Ted Bundys liv og hans mange ofre, som på tragisk vis måtte lade livet for hans blodige besættelse. Er man helt ubekendt med Ted Bundy, og ser man Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes som et led i Berlingers ‘Bundy-projekt,’ er dokumentar-serien en uhyggelig god appetitvækker til Extremely Wicked, Shockingly Evil, and Vile, som ifølge rygterne snarest skulle få premiere på Netflix.

Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes’ har fire afsnit og kan ses på Netflix.

Trailer til serien kan ses her: https://youtu.be/n1UJgrNRcvI

Hvert afsnit har i gennemsnit en varighed på 60 min.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: