Fortsættelsen af Et klodset eventyr keder trods sang og action

Anmeldt af: Susanne Schatz

Fortsættelsen til den meget velfungerende og sjove Lego film fra 2014 begejstrer desværre ikke 

5 år efter vores første møde med Klodsbys indbyggere, hvor alting gik amok, bliver vi vidne til en ny trussel: En LEGO DUPLO invasion fra det ydre rum er på vej til at tilintetgøre den elskede by. Igen står Emmet, den positive og omsorgsfulde fyr, parat til at gøre indsats; lige på det tidspunkt, da han egentlig er på vej til vise Lucy, Graffiti tøs og MesterBygger, huset, han har bygget til dem. For at overvinde invasionen tager Emmet, Lucy, Batman og deres venner på en magisk rejse, som kræver mod og deres evner.

Manuskriptet til filmen er af Matt Vogel (Big Mommas: Like father like son), Phil Lord (LEGO filmen 1) og Christopher Miller (LEGO filmen 1). Mike Mitchell (bl.a. kendt for SHREK) er instruktør. Blandt de danske stemmer er Timm Vladimir (Emmet), Lise Baastrup (Lucy) og Alexandre Villaume (Batman).

Filmen er tilladt for alle, men er specielt lavet for børn! Men helt ærligt må jeg indrømme, at jeg efter 106 minutters LEGO eventyr er meget i tvivl om, den kan fange børnene: For pigerne er der alt for meget action og ødelæggelse, og til gengæld er der alt for mange sange og piger-halløj for drengene!

Derudover er jeg som voksen og egentlig fan af LEGO- og tegnefilm forvirret – jeg synes handlingen var ret kaotisk og skiftede fokus flere gange undervejs. Blandingen af ægte mennesker og LEGO figurer virker sødt og sjovt, men alligevel ikke umiddelbart til gavn for filmen!

En film med en ”buffet” af moralske budskaber og lidt for løftede pegefingre – for meget for min smag! Bortset fra nogle ”voksne ting”, som fx antydningen af tidens ”kend dig selv bølge” eller ”miljøbevidsthed”, som kan være morsomt, er filmen kedelig! Måske lidt underligt med den megen action og ballade, men det er bare ikke nok – og de mange sange virker, som om de skal fylde huller i handlingen, hvilket ikke gør det bedre …

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: