Anden sæson af Frankie Shaws ‘SMILF’ afprøver på frisk manér grænser, men den fortsatte historie om singlemoren Bridgette Bird stagnerer en smule.

Anmeldt af: Charlotte Philips

Livet som singlemor er hårdt, men når man som Bridgette har en rig fantasi, kommer der hurtigt krydderi på den uromantiske tilværelse.

I første sæson af ‘SMILF’ blev vi introduceret for Bridgette Bird (Frankie Shaw), der, med tungen lige i munden, prøvede at jonglere livet i Boston som alenemor og med jobbet som tutor. I anden sæson finder Bridgette ud af, hvad der er sket med hendes far, som hun i mange år har ledt efter. Derudover kæmper hun (stadig) med at få en hverdag med sønnen Larry op at køre, trods sit forliste forhold til Larrys far, Rafi (Miguel Gomez), og frustrationen over hans nye, unge kæreste. Bridgette drømmer også om at få en kæreste, og en date med en flot tatovør tegner godt, men hun får hurtigt spændt ben for sig selv.

Første sæson af ‘SMILF’ fik premiere i 2017, efter at skaberen, nemlig hovedrolleindehaveren Frankie Shaw, som også agerer manuskriptforfatter og instruktører på mange af afsnittene, blev inspireret til serien i kølvandet på sin kortfilm af samme navn fra 2015. Shaw har selv erfaring med, hvor svært det kan være at balancere moderskab og karriere, og ‘SMILF’ viser råt for usødet livet som singlemor fra en realistisk og humoristisk vinkel.

Anden sæson er (som første sæson) hovedsagligt opbygget omkring Bridgette og hendes nære bekendtskaber, men som noget nyt inddrages der personlige perspektiver fra seriens andre kvindelige karakterer. I ét af afsnittene ser man følgerne af Bridgettes date (som påvirker hendes omgangskreds), og man følger hendes arbejdsgiver og to veninder gennem én og samme dag. Dette element fungerer overordnet fint, idet at man får indblik i de andre kvinders (problemfyldte) hverdag, som, fra Bridgettes synsvinkel, måske virker mere rosenrød, end den egentlig er.

Er man førstegangsseer, skal man lige vænne sig til de mange fantasi-segmenter, som serien inkorporerer; Bridgette har nemlig en livlig fantasi og forestiller sig ret så fantastiske ting, f.eks. et mælkebad med selveste Harvey Weinstein(!) og en dag på dressurbanen, der inkluderer en hed affære med Kevin Bacon. Disse indbyggede miniplots er forfriskende, men nogle gange også en stopklods for plottets gennemgående fremgang. Bridgette vil nemlig hellere drømme sig væk end at blive konfronteret med realiteten.

Afsnittet ‘Single Mom in Love Forever’ går tilbage i tiden og portrætterer fødslen af Bridgettes søn, med bræk, lort og pis og alt dét, der hører en fødsel til! Afsnittet formår at indfange en ucensureret menneskelighed, som man sjældent oplever inden for komedieserieverdenen. Humoren og følsomheden er i højsædet, og samspillet mellem Bridgette og hendes uforbederlige mor Tutu (Rosie O’Donnell) er både ømt og pinagtigt. ‘SMILF’ er en forfriskende serie, som formår at portrættere livet som alenemor i storbyen i et moderne perspektiv, men første halvdel af anden sæson mangler retning.

Traileren til anden sæson af ‘SMILF’ kan ses her: https://www.youtube.com/watch?v=aqwb8pZQXnE

Anden sæson har 10 afsnit og kan ses på HBO

Hver afsnit har en længde på ca. 30 min.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: