Den anden filmatisering af Lene Kaaberbøls succesromaer skuffer

Anmeldt af: Susanne Schatz

Historien om ´Skammerens datter´ er en bestseller bog skrevet af Lene Kaaberbøl og er tidligere både lovet som film og teaterstykke. Den anden film i serien er nu i biografen

Efter Drakan har overtaget magten flygter Dina (skammerens datter), hendes familie og Nicodemus Ravn op til højlandet – men Drakan leder efter dem! Under et angreb bliver Nico og Davin (Dinas bror) bortført som fangere. I skýggen af disse begivenheder afslører Melussinas, Dinas mors, hemmeligheden om, at sortmesteren Sezuan er Dinas far. Er han en farlig løgner, som moren siger, eller kan hans evner hjælpe Dina med til at få befriet Davin og Nico?

Denne gang står den prisbelønnede filminstruktør Ask Hasselbach (ANTBOY-trilogien) bag filmatiserigen af Kaaberbøls fortælling om Skammerdatteren. Skuespillerholdet er en blanding af ”gamle bekendte” fra den første film, som Rebecca Emilie Sattrup (Dina), Jakob Oftebro (Nico) og Søren Malling (våbenmesteren), men bliver suppleret med nye skuespillere så som Dejan Cukic (Sezuan) og Nicolas Bro (Sarkan).

Publikum får en lille indledning, så man ved hvad der er sket i den første film. Men derudover har den ikke så meget at gøre med forgængeren. De tidligere hovedkaraktere Drakan og våbenmesteren er degraderet til små biroller. Også brødrekampen mellem Drakan og Nico om magten rykker lidt i baggrunden og fungerer kun som et supplement til filmens plot – hvordan Dina og Sezuan finder hinanden. Filmen er undervejs godt fortalt, men moralen føles for pædagogisk og dermed lidt kedelig. De rigtige holdninger bliver oversolgt : bryd ikke et løfte, man skal ikke lyve osv. Specielt Sezuans voiceover siger noget ”sandt”, som fx “intet er enten godt eller dårligt”. Bare for at undgå en misforståelse: jeg deler dem, dog for tungt!

Dejan Cukic skal fremhæves – han passer perfekt til rollen som sortmesteren! Han har en fascinerende udstråling, formidler en blanding af ægte interesse og kærlighed for hans datter, men man aner også hans farlige side!

I det hele taget er filmen flot lavet, men der er for lidt tilbage fra den første, så den røde tråd går tabt, og man mister i løbet af filmen nysgerrigheden og interessen! ´Skammerens datter II´ kan alligevel godt ses, men uden alt for store forventninger om en medrivende, gribende historie

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: