En fars fortvivlede kamp mod sin søns narkoafhængighed!

Anmeldt af: Susanne Schatz

Narkodrama om en fars desperate kamp for at gøre sin teenage-søn stoffri giver en indsigt i stoffernes altødelæggende verden 

Nic (Timothée Chalamet) 18 år, begavet og en flink fyr, har eksperimenteret med stoffer siden han er 12 år gammel – i begyndelsen med farens (Steve Carell) velsignelse, fordi han selv kender den nysgerrighed ift. narko. Men David, Nics far, overser alvoren! Han tror at kendskabet til sønnen og deres tætte forhold kan bære alt. Dog har forældrenes skilsmisse, Davids nye familie og en fraværende mor sat sit spor i Nics sjæl, som fører til at metaamfetamin (”crystal meth”) bliver hans bedste ”ven” – med alle følgerne …

Den belgiske instruktør Felix Van Groenningen har med ‘Beautiful boy’ lavet sin første engelsksprogede film. Han har tidligere vundet instruktørprisen for ”Belgica” ved Sundance Film Festival og modtog en Oscar-nominering for filmen ”The Broken Circle Breakdown”. Filmen er baseret på både Davids og Nics selvbiografier.

‘Beautiful boy’ viser på en indtryksfuld måde, at det kan gå galt, selvom man synes at have alt – talent og en kærlig, forstående og støttende familie. Hvad er årsagen til, at fx David kunne og kan ”lege” med stoffer uden at blive afhængig, men Nic til gengæld er så dybt fascineret af narko, at han mister alle grænser og al kontrol? I filmen gennemgår hovedkaraktererne alle forskellige faser – fra håb, til vrede, til bebrejdelser, og til fortvivlelse. Et endeløst mareridt.

Man føler og forstår, hvordan David har det, man aner, hvorfor Nic vælger den vej, og efter filmen er der ingen tvivl om, hvad stofafhængighed betyder for en person og for hver eneste familiemedlem! ‘Beautiful boy’ er en vigtig bidrag til en dybere forståelse af narkos mekanismer!

Selvom David gør sig umage for at forstå, hvordan crystal meth påvirker og skader hans søn, lytter han egentlig ikke til, hvad Nic siger til ham – godt kamufleret svigt! Emnet er tungt, men filmen er godt lavet, med fremragende musik, dog undervejs lidt forvirrende i tidsforløbet. Hovedkaraktererne spiller autentisk og intenst. Handlingen trækker sig kun knap 2 timer, men føles som 3 timer – måske med instruktørens vilje?!

‘Beautiful boy’ anbefales specielt til teenager og deres familie

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: