‘Mary Poppins returns’ bringer fantasien tilbage

Anmeldt af Lou von Brockdorff

54 år efter den første ‘Mary Poppins´-film er de søde Banks-børn nu blevet voksne og har endnu engang brug for hendes hjælp

I London i 1930erne er Michael og Jane Banks blevet voksne og Michael bor nu i familiens gamle hus samen med sine 3 børn. Michael og Jane har efterhånden glemt de gamle eventyr med Mary Poppins og har skudt det hen som fantasiforstilinger. Da de står til at kunne miste familiens hus på en tvangsauktion har familien igen brug for hjælp fra Mary Poppins. Hun vender derfor tilbage og tager Banks-børnene med på eventyr  – og hjælper på hendes egen måde også de voksne i familien.

‘Mary Poppins’ fra 1964 er efterhånden blevet en klassiker og bliver da også af mange betegnet som en af de bedste musicals. Den film var fyldt med eventyr, fantasi og fantastisk musik, samt en utrolig rørende historie.

‘Mary Poppins returns’ er klart en værdig efterfølger til den gamle klassiker. Den har de samme fantastiske karakterer, god musik, fantasi og en god morale. Det er Emily Blunt der spiller rollen som Mary Poppins og hun gør det virkeligt godt og lever fuldt ud op til forventningerne. I den første film havde Mary en tro følgesvend som fulgte med igennem de fantastifulde univers, og selvfølgelig skal der også være sådan en i denne film. Lin-Manuel Miranda spiller Jack som er en lygtemand – altså en mand der kører rundt i London og tænder og slukker gadebelysningen. Også han leverer en virkeligt god præstation og sammen er de et utroligt charmerende og underholdende par.

Der er generelt godt skuespil hele vejen rundt, også fra Ben Whishaw og Emily Mortimer der spiller de voksne Banks-børn og fra Pixie Davies, Nathanael Salah og Joel Dawsen der spiller de nye Banks-børn. Den eneste som overspiller en smule er Meryl Streep der har en lille rolle, men den tid hun er på skærmen gør hun ikke noget godt for filmen.

Ligesom i den første film er der også nogle virkeligt gode sange og nogle fantastiske musicaløjeblikke. Der er også skruet helt op for fantasien og det gør at man bliver bragt tilbage til Mary Poppins’s utrolige univers. Der mangler dog det helt store følelsesmæssige moment, som der var flere af i den første film – bl.a. i ”Feed the birds”-sangen.

Rob Marshall har instrueret filmen og han er efterhånden en meget erfaren musical-instruktør da han også har instrueret ”Nine”, ”Chicago” og ”Into the Woods”. Han har gjort det virkeligt godt og har formået at skabe en film som er virkeligt gennemført, både med de forskellige musicalnumre, men også med det tidsbillede som filmen foregår i.

Det eneste negativt man kan sige om filmen er at den ikke helt formår at blive lige så rørende som den gamle film, og det virker som en lidt mere let film. Den første film var også let, men havde alligevel øjeblikke som var ekstremt rørende, og kom lidt bedre i mål med sin morale.

Det skal dog siges at denne film er et ganske fint sted at starte for det nye ‘Mary Poppins’-publikum, og det er samtidig også et glædeligt gensyn til universet for dem der allerede er vilde med Mary Poppins. Så tag endelig familien med i biografen og bliv charmeret af denne dejlige film.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: