Hunter Killer er velkendt klassisk amerikansk actionpatriotisme med et friskt twist

Anmeldt af: Martin Odgaard

Ubåds film med Gerard Butler og Gary Oldman er kliche film fyldt med testosteron

En amerikanske ubåd sænkes i russisk farvand, og det sender en række uforudsete hændelser igang, der føre til at USA må redde Rusland præsident fra et militærkup. Kaptajn Joe Glass(Gerard Butler) sættes ind på diplomatisk vis. Han og de andre US flåde helte er oppe imod En kupmager så karikeret som var han taget direkte ud af enhver ondsindet tegneseriefigur, en lille sammenbidt bleg russisk forsvarsminister. Ham vil man ikke gøre sur.

Til at begynde med virker ‘Hunter killer’ på overfladen som noget vi har set mange gange før, men når ubåden dykker ned på dybets bund, står det klart at vi har med en noget mere kompleks spændingsfilm end først antaget.

Det er altså den helt klassiske USA mod Rusland patriotisme på randen til den sædvanlige tæt uløselige atomkrig.

Samtlige skuespillere har fået et sprøjt med vand-forstøveren i fjæset, så de ser rigtigt svedige ud, nøjagtig som rigtig ubådsfilm a la ‘Das Boot’. Med alle de rigtige klicheer til stede. Selv den klassiske stilhed-under-vand-scene er med. Det er nem underholdning til de brede testosteron mænd, med hang til både hav og hær.

Dykker vi ned under overfladen, helt dybt nede med mega ubåden gemmer der sig en god massiv gang svedige håndflader, en presset stemning af spænding, og en masse halvvåde matros patrioter.

De unødvendige og tidsudtrækkende scener og uundgåelige platheder står nærmest i kø. Men plottet overrasker og vrider dog grebet om spændings skruen der holder trykket i styrerummet, og det trækker op i den noget brugte fortællestil.

Det alt for brede karakter galleri viser os gentagne gange at samarbejde og nytænkning, mod og håb, blot er vejen frem, i stedet for våben, torpedoer og hårdt mod hårdt. Den sjældne løsning er nøglen.

Man kan sige meget om denne omgang ubåds spænding, men underholdende er den i hvert fald nu alligevel!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: