Hella Joofs nye feel-good komedie drukner desværre i kedelige klicheer

Anmeldt af: Susanne Schatz

Komedie om pensionsalderen og alt hvad det har med af kriser og klicheer falder ned imellem to stole og er kun mildt underholdende

Helle og Peter lever et velfungerede og veletableret liv, alt kører som smurt: fra sexliv, til venner og morgenmadsritualer. Men hvad sker der, når man har været gift i 49 år og familiens eneforsøger går på pension? Peter åbenbarer, at han ikke føler sig som pensionist, men tværtimod har han købt et vinhus i Østrig, og yderligere ønsker han en skilsmisse – den velfungerede facade forliser, det samme gør Helles drømme om et dejligt liv og fælles rejser …

Hella Joof er kendt som skuespiller, men først og fremmest som instruktør. Hun stod fx bag de succesfulde film ”En kort en lang” og ”All inclusive”, hvor hun viste en rigtig god fornemmelse for perfekte valg og instruktion af skuespillere, her med Birthe Neumann og Kurt Ravn!

”Happy Ending” er fyldt med parforholdsklicheer, som fx at mænd i en vis alder går i panik, hvor de fx trænger til yngre kvinder; og at forladte koner – efter den første periode af ødelæggelse og sorg – genopbygger deres liv på en mere frisk og fræk måde. Det er jo også helt fint at bruge disse klicheer, fordi der findes en del sandhed i dem, men alligevel har man allerede set det alt for ofte! Mit håb var, at der kom noget overraskende, noget uventet – nej!

Til gengæld viser skuespillerne på en meget charmerende måde og med en dejlig selvfølge deres nøgne kroppe og alt hvad alderen bringer med sig – specielt mænds nye bedste venner, de små blå piller…. Det er helt klart en stor bonus i ”Happy Ending”!

Naturligvis findes der også scener, hvor man smiler, hvor man godt kan forstå, hvorfor de gør, hvad de gør, og hvor man i hvert fald genkender forskellige parforholdsmønstre – det er morsomt og underholdende, men ikke tilstrækkeligt! Helt ærligt er jeg ikke klar over, hvorfor filmen kaldes årets helt store ”feel-good komedie”, fordi det føltes ikke så godt …

Jo højere forventninger, desto større er skuffelsen. Filmen er ikke morsom nok til at være en komedie, men heller ikke dramatisk nok til at være et drama!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: