Flot historisk drama – med for lidt drama!”

Anmeldt af: Susanne Schatz

Baard Owe brillere i sin sidste filmrolle og er en fornøjelse som Christian IV i Kaspar Kalles spillefilmdebut

I 1648 tager en dødssyg Christian IV i en karet til København for at dø i Rosenborg Slot. Før rejsen sender han bud efter sin ekskone Kirsten Munk, som han har holdt indespærret siden deres skilsmisse pga. hendes formodede utroskab. Han ønsker at blive forsonet med Kirsten for at sikre sit eftermæle. Hans livslæge, som giver ham en Opium-pibe mod smerter, er også med på turen – og så drager Christian IV på sin sidste rejse …

Filmen, som er baseret på skuespillerinden og manuskriptforfatteren Trine Appels idé, er Kaspar Kalles spillefilmdebut som instruktør. Med ”CHRISTIAN IV – den sidste rejse” var han nomineret til Politikens ”New Talent Award” ved dette års CPH PIX.

Filmen beskriver ikke kun kongens rejse, som først og fremmest forgår i kareten, men tager også publikummet med på en tidsrejse. Det er virkelig en god måde at lave et historisk drama på uden et alt for højt budget. Specielt skiftet mellem den nuværende tid i karten og Christian IV´s erindringer fungerer rigtig godt og giver et intens indtryk af deres kærlighed og medfølgende jalousidrama.

Baard Owe, som den pga. alvorlig sygdom svækkede, men alligevel stolte konge er beundringsværdig og fra den første til den sidste scene en fornøjelse at følge. Og i rollen som den højt elskede og til sidst ydmygede ekskone er Karen Lise Mynster helt fantastisk – begge to er et perfekt match! Det samme gælder for deres yngre ”udgaver” Rudi Køhnke og Rosaline Mynster.

Filmen er et kammerspil, som beskriver store emner: kærlighed, jalousi, utroskab og hævn, men desværre findes der for få historiske detaljer, som efter min smag også hører til et drama om en af Danmarks mest ikoniske og omstridte konger. Dramaet trækker sig kun i 90 minutter, men føles som 2 timer! Desværre mangler spænding og gør det hele lidt kedeligt.

Musikken skal supplere de dejlige billeder, men passer ikke helt perfekt – jeg synes, at en dansk tekst ville have passet bedre! Min første fornemmelse efter den sidste scene var: ”Sikke en smuk og godt klippet film!” Men der dukkede også en skuffelse op – hverken nok drama eller historiske fakta! Alligevel en film, som kan anbefales

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: