Anden sæson af HBOs ‘Room 104’ byder på gys, kannibalisme, kunstig intelligens og musicals

Anmeldt af: Charlotte Philips

 

Room 104’ er et underholdende genre-medley, der sætter komik, drama og horror i højsædet, når værelse 104 besøges af gæster, der ofte befinder sig i lettere absurde omstændigheder

HBOs ‘Room 104’ er en antologiserie, hvis første sæson havde premiere i 2017. Ligesom den forgange sæson foregår anden sæson i ét og samme værelse på et hotel i New York, nemlig det velbesøgte ‘room’ 104. Hvis vægge kunne tale, ville værelse 104 have en masse yderst interessante historier at fortælle! Hvert afsnit introducerer nye karakterer (gæster) med forskellige baggrunde (og ofte med ‘lig i lasten’) og skifter løbende mellem genrer, specielt er overnaturlige, spøjse og bizarre tematikker ofte i brug.

Serien er skabt af de to brødre, Jay og Mark Duplass, som begge har lange karrierer både foran kameraet som skuespillere og bag ved kameraet som producere, instruktører og manuskriptforfattere bag sig. Duplass-brødrenes fælles tv-debut var HBO-serien ‘Togetherness’ fra 2015, der ligesom ‘Room 104’ er bygget på en original blanding af drama og komedie.

Anden sæson af ‘Room 104’ byder på en masse fine præstationer af skuespillere som f.eks. Michael Shannon (min personlige yndling, der giver den som den russiske og rappende Nathan i afsnittet ‘Swipe Right’), Rainn Wilson, Judy Greer, Charlyne Yi, Natalie Morales m.fl. Castet formår virkelig at gøre de inviduelle karakterer fængende og interessante. Serien historier er for det meste skrevet af Mark Duplass, hvorimod alle afsnittene er instrueret af forskellige udefrakommende instruktører så der ses en vifte af kontrasterende æstetikker.

Det er sjældent, at man ser en serie, der er så minimalistisk i forhold til setting, idet at historierne i ‘Room 104’ aldrig bevæger sig uden for hotelværelsets domicil. Der er dog ikke en følelse af ensartethed i afsnittene, da atmosfæren transformeres i symbiose med de personer, som gæster værelse 104. Det er desuden imponerende, hvordan bl.a. lyssætning, visuelle effekter og karakterportrætter forvandler hvert afsnit til et selvstændigt lille værk.

Når der er tale om en antologi, vil der naturligvis altid være visse plot og karakterer, der synes mere gribende end andre, men i det store hele er anden sæson af ‘Room 104’ velfungerende. Afsnittene har en tilpas længde, der gør, at serien ikke kræver den store tidsmæssige investering; trods deres korthed har en del af historierne i kraft af deres originalitet dog gjort indtryk på mig. Alt i alt er ‘Room 104’ en fin og underholdende antologiserie, som har lidt for enhver smag!

Traileren til anden sæson af ‘Room 104’ kan ses her: https://www.youtube.com/watch?v=uFE54dyS4HU

Anden sæson har 12 afsnit.

Afsnittene har en længde på ca. 30 min

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: