The Ballad of Buster Scruggs’ er en velproduceret Netflix-perle

Anmeldt af: Charlotte Philips

Coen-brødrene vender tilbage til western-universet med en flot og underholdende film, der byder på alt fra cowboys, banditter og skuddueller til guldgraveri og indianere og meget mere.

The Ballad of Buster Scruggs’ er en antologifilm bestående af seks korte historier, der alle understøtter western-temaet. I løbet af filmen bliver vi introduceret for forskellige interessante karakterer. Vi møder i den humoristiske titelhistorie ‘The Ballad of Buster Scruggs’ sangfuglen og den angivelige misantrop, Buster Scruggs (Tim Blake Nelson), der er eftersøgt i hele det vilde vesten. I ’Near Algodones’ følger vi en uheldig bankrøver (James Franco). Senere tager vi med på en impresarios (Liam Neeson) og hans arm- og benløse performers (Harry Melling) turné i ‘Meal Ticket’, og vi møder en ihærdig guldgraver (Tom Waits) i ‘All gold Canyon’ samt mange andre underholdende skæbner i de andre respektive historier.

The Ballad of Buster Scruggs’ er både instrueret og produceret af Joel og Ethan Coen, som igennem en årrække har arbejdet på at få deres antologi-projekt op at køre. De fleste af historierne er baseret på brødrenes egne idéer og manuskript med undtagelse af historien ‘All Gold Canyon,’ som er inspireret af et segment fra forfatteren Jack Londons bog af samme navn.

Nogle af historierne er dybt komiske, hvor andre er direkte tragiske, men de har alle det tilfælles, at de plotmæssigt overrasker og bryder med konventionerne. Derudover er skuespilpræstationerne i topklasse. Specielt er historien ‘Meal Ticket’ med Liam Neeson, som den pengebegærlige impresario, og Harry Melling, som den triste Shakespeare- og Shelley-reciterende kunstner, yderst fængende og smukt melankolsk.

The Ballad of Buster Scruggs’ er Coen-brødrenes første digitalt optagede film, og der er ikke sparet på de overbevisende og flotte visuelle effekter, som gør antologien æstetisk velfungerende. Derudover er selve filmens locations utrolig betagende, og de mange smukke naturlandskaber sammen med fine sange og atmosfærisk instrumentalmusik er med til at forsøde seer-oplevelsen.

The Ballad of Buster Scruggs’ er en yderst vellykket, flot og indholdsrig Netflix-produktion, som fortjener stor anerkendelse. Coen-brødrenes sorte humor, det fantastiske hold af skuespillere og de dybdegående og dramaturgisk anderledes plot gør denne antologifilm utroligt anbefalelseseværdig!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: