Med den 3. filmatisering af Sven Nordqvists børnebøger Peddersen og Findus fortsætter successen

Anmeldt af Susanne Schatz

Et gensyn med de to charmerende hovedpersoner Peddersen og Findus er et glædeligt gensyn for hele familien

 

Findus er blevet stor – i det mindste så stor, at han har brug for en ny, større seng. Men den nye madras frister ham til at hoppe op og ned hele tiden. Derudover kræver han lige pludselig også medbestemmelse i forhold til fritidsaktiviteter og udfordrer dermed Peddersen, som i den grad ikke vil opgive ideen om ”den lille Findus”. De beslutter derfor at Findus skal få sit eget ”hoppehus”, men Peddersen har ikke regnet med, at Findus nyder sin nye frihed, og at han synes at glemme sin gamle ven …

Ali Samadi Ahadi har allerede instrueret den 1. film ”Peddersen og Findus – Den lille drillepind” og er yderligere kendt for ”Lost Children” (om Ugandas børnesoldater) og for prisvindende ”Salami Aleikum”. Men ideen til filmene stammer fra den svenske forfatter Sven Nordqvist, som bl.a. er blevet tildelt Astrid Lindgren-prisen samt den prestigefyldte August Lindberg-Award. De danske stemmer til den tyskproducerede film lægger bl.a. Per Pallesen og Lars Knutzon.

Filmen starter med en meget sød, detaljerig og kreativ indledning og fortsætter med en historie, som naturligvis passer til børn, men som også tilbyder noget for forældre. Emnet, hvad der sker, når de små bliver større, kender alle – enten fra deres egne erfaringer som barn eller fra deres rolle som mor/ far. Hvor meget skal man tillade børnene, eller er det vigtigere at beskytte dem? Og hvordan håndterer man bedst sit eget behov, når de små helst vil være sammen med vennerne i stedet for familien?

I hvert fald skal man aldrig glemme, at børn altid har brug for én, som støtter dem, som tager sig af dem og som møder dem med forståelse og nærvær, selvom de nogle gange synes at støde forældrene fra sig i deres overmodige glæde over at blive ”voksne”!

Peddersen og Findus – Findus flytter hjemmefra” er en morsom og rørende historie, lavet med mange kærlige detaljer, som underholder, men som også indeholder en sandhed om livet, venskab og familie uden at være alt for moralsk … En dejlig, vellykket familiefilm

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: