Et glædeligt og magisk gensyn med ‘Harry Potter’-universet

Anmeldt af: Lou von Brockdorff

Et gensyn med ‘Harry Potter’-universet er på mange måder et glædeligt gensyn, hvor der ikke er sparet på noget

I slutningen af ‘Fantastiske skabninger og hvor de findes’ fra 2016 blev den magtfulde troldmand Gellert Grindelwald fanget og sat bag lås og slå. I efterfølgeren er Grindelwald undsluppet sit fangenskab og er gået i gang med at samle følgere. Hans ambition er at skabe en renblodet race af fuldblods troldmænd som skal herske over både magiske og ikke-magiske skabninger. I et desperat forsøg på at stoppe Grindelwald tager Albus Dumbledore kontakt til sin tidligere elev, Newt Scamander som skal hjælpe til med at stoppe hans planer. Newt Scamander accepterer opgaven og tager afsted for at udføre den livsfarlige mission.

‘Fantastiske skabninger og hvor de findes 2’ er endnu en film i ‘Harry Potter’-universet, som dog foregår i 1927. Filmen er instrueret af David Yates som også instruerede den første film og derudover har instrueret de 4 sidste ‘Harry Potter’-film. Han er dermed en meget garvet mand i universet. ‘Fantastiske skabninger og hvor de findes 2’ er også en visuel imponerende flot og gennemført film. Det er dejligt igen at se en film fyldt med magi, fantasidyr, imponerende scenografi og den velkendte troldmands-charme.

Eddie Redmayne spiller Newt Scamander, Jude Law spiller den unge Albus Dumbledore og Johnny Depp spiller Gellert Grindelwald. Depp var engang en virkeligt stabil skuespiller som leverede imponerende præstationer, men i de sidste par år har han leveret overspillet præstationer i halvgode film. Men i ‘Fantastiske skabninger og hvor de findes 2’ leverer han en overraskende underspillet præstation og gør det virkeligt godt. Hans præstation passer perfekt i filmen hvor også Jude Law, Eddie Redmayne og resten af castet er gode. Redmayne er perfekt som den meget kejtet Newt Scamander og Law er som altid ultra charmerende som Dumbledore.

Selvom filmen er vanvittigt flot og velspillet så er filmen lidt til den lange side med en spilletid på 134 minutter og den kan ikke helt bære den længde. J.K. Rowling har skrevet manuskriptet og det svageste punkt i filmen er klart handlingen, hvor man føler at den til tider er lidt langtrukken og til tider bliver det lidt rodet.

Selvom filmen er lang er man dog alligevel meget af tiden underholdt og imponeret over den utroligt flotte visuelle side. Men som ægte ‘Harry Potter’- fan er jeg bare glad for et gensyn med dette univers og det tager toppen af de værste ‘Harry-Potter’-abstinenser-

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: