Velkommen i nazi helvede …

Anmeldt af: Susanne Schatz

Ny og anderledes 2.verdenskrigs film kombinere nazister med action-eventyr, sci-fi og zombier 

‘Overlord’ ligger op til at være et ægte krigsdrama, som foregår i juni 1944: Om nogle få timer begynder D-dagen med en af de største invasionsflåder verden nogensinde har set. Men lige fra starten går operationen galt! Alligevel når en håndfuld amerikanske soldater – efter deres fly er blevet beskudt og styrtet ned – deres egentlige mål: En lille fransk landsby, hvor de skal tilintetgøre en kirke, som fungerer som radiosender for tyskerne. Men hvad der afsløres bag eller retter sagt under kirkens mure er afskyeligere og mere rædselsfuldt end et menneske kan forestille sig – nazisterne har opfundet et serum, som skal skabe soldater til tusindårsriget.

Julius Avery har filmatiseret Billy Rays og Mark L. Smiths manuskript og har truffet et rigtigt godt valg vedr. skuespillerne: Pilou Asbæk brillerer som SS-officer Wafner, Wyatt Russell som korporal Ford og Jovan Adepo som menig Boyce. Men som highlight skal nævnes Gianny Taufer, som den lille Paul. Som er helt fantastisk i hans mimik og enormt intens måde at spille et uskyldigt barn midt i et voldsomt og blodigt mareridt!

‘Overlord’ er desværre mere et 2. Verdenskrig action-eventyr blandet med en ordentlig portion sci-fi-splatterfilm end et krigsdrama! Alligevel fungerer filmen godt i begyndelsen via indtryksfulde og skræmmende billeder – man kan godt forestille sig angsten og alt, hvad der ellers følger med, når man er soldat, som skal kastes ned i fjendelandet. Special effects og kameraindstillinger er imponerende!

Men selvom nazisterne lavede forfærdelige eksperimenter på mennesker overskrider det, som afsløres i laboratoriet under kirken alle grænser. Handlingen drukner i et ufattelig orgie af vold, blod og absurde Zombieagtige væsener, hvilket medfører at den røde tråd til det oprindelige emne bliver fuldkommen tabt! Jeg må indrømme, at jeg kan ikke se meningen! Et serum, som skaber “monstre” med overmenneskelige kræfter og som næsten ikke kan slås ihjel – ja, helt fint i en gyser, men hvorfor præcis her?

Dog uanset, om man er til en slags eller ej, skal maskerne, effekterne og skuespillerne roses! Og der er selvfølgelig også en spænding i det hele – det passer, desværre, bare ikke sammen …

‘Overlord’ er helt sikker ikke en film for mennesker med sart gemyt og en svag mave!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: