Lena Dunham og Jennifer Konners nye komedieserie ‘Camping’ er mildt underholdende og en smule ligegyldig

Anmeldt af: Charlotte Philips

Der er dømt camping med stort C, når ‘Camping’ med Jennifer Garner i hovedrollen udforsker campinglivet og alt dét, der nu engang hører med (og mere til!)

I HBOs nye komedieserie ‘Camping’ står den på naturidyl, fisketure, bjørne, og så lige en god portion drama oven i. I serien møder vi den emsige og lettere neurotiske Kathryn (Jennifer Garner), som i anledning af sin mand Walts (David Tennant) fødselsdag har organiseret den helt store campingtur med socialt samvær og udflugter, der er planlagt til punkt og prikke. Udover Walt og sønnen Orvis (Duncan Joiner) har Kathryn også inviteret sine tre vennepar, som ankommer med lidt mere i ‘bagagen’ end skumfiduser og soveposer. Ægteskabsproblemer, affærer, elskerinder, venindedrama, stofmisbrug og en sur teenager forvandler, til Kathryns store frustration, campingturen til et noget anderledes camping-eventyr, end dét hun lige havde ønsket sig.

Camping’ er baseret på den britiske miniserie af samme navn, som blev lavet af komikeren og skuespilleren Julia Davis og sendt for første i 2016. Bag denne ‘amerikaniserede’ version står Lena Dunham, som også skabte HBOs hit-serie ‘Girls’, og hendes co-creater, manuskriftforfatter, producer og instruktør Jennifer Konner, som også var en del af teamet bag førnævnte.

Udover Jennifer Garner og David Tennant byder serien på skuespilpræstationer af bl.a. Juliette Lewis, som spiller den spirituelle og seksuelt frigjorte Jandice, samt standup-komikeren Bridget Everett, som giver den som den joviale campleder ‘Harry’. Derudover er der guest appearancesaf Nicole Richie og Busy Philipps m.fl., som giver lidt ekstra krydderi til det allerede fine hold af skuespillere. Og det er netop skuespilbesætningen, der er seriens bærende element idet, at plottet i sig selv ikke er synderlig interessant eller veludviklet.

Camping-temaet har man så ofte set før, og der er ikke noget originalt ved seriens formidling af en gruppe mennesker, som, under en udflugt og med alle deres forskelligheder, ender med at ryge i totterne på hinanden. ‘Camping’ bidrager altså ikke med noget nyt, men de spøjse karakterer er for det meste underholdende nok, og flere scener formår da også at være så morsomme, at man næsten ikke kan undgå at grine med.

Alt i alt er ‘Camping’ velegnet til dem, som gerne vil have en ukompliceret serie, der ikke kræver det store engagement. Undertegnede kan ikke lade være med at sidde med et håb om, at den resterende del af sæsonen tager en mere original drejning og skruer op for den rigtig gode humor, som den, i kraft i sine erfarne skabere, burde kunne bringe noget mere på banen! De fire første afsnit får tre Chaplins.

Første sæson af Camping har 8 afsnit og kan ses på HBO Nordic fra den 15.oktober

Afsnittene har en længde på 30 minutter

Du kan se traileren her: https://www.youtube.com/watch?v=kkwrM9s2NqY

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: