Vildheks er et vaskeægte eventyr, som behandler aktuelle tematikker

Anmeldt af: Cecilie Work Buhelt

Med ‘Vildheks’ fører Kaspar Munk os igennem et vaskeægte eventyr, som tager os tættere på naturen, dyrelivet og kunsten at stå ved sig selv.

‘Vildheks’ er baseret på Lene Kaaberbøls bogserie af samme navn og handler om Clara. Clara vil gerne almindelig og være én af klassens populære piger. Men Clara er som ganske få – hun er nemlig en vildheks og det opdager hun snart. En vildheks er i tæt kontakt med naturen og dyrene, og fødes med et kald om at passe på selv samme. Clara er uinteresseret i sine medfødte naturgaver og ønsker fortsat at være helt normal og ubemærkbar. Som filmen skrider frem, er Clara nødt til at hengive sig sine evner og sit kald, og hun indser med denne accept styrken i at være unik.

Filmen er flot skudt og rammer tematikken om naturlighed og ægthed ganske fint. Flot som vi ser nærbilleder af skuespillernes mimik og som vi oplever dyrelivet på nært hold. Naturens lyde, som vi i hverdagen ikke bemærker, høres tydeligt og sender os direkte fra biografsæderne til naturens vilde landskab.

Skuespillet i filmen er ganske overbevisende og særligt hovedrolleindehaveren Gerda Lie Kaas gør sig bemærket med sin utrolige troværdighed og fængende udstråling. Med Sonja Richter, Signe Egholm Olsen og Kirsten Olesen på rollelisten er vi nærmest garanteret en gennemført virkeliggørelse af Kaaberbøls skriverier.

Tematikken i filmen er uforbeholden vigtig og skaber stor kontrast til vores forbrugssamfund og fokuseringen på ydre skønhed. Først og fremmest formår filmen at formidle budskabet om at passe på naturen og dyrene i børnehøjde – hvilket i sig selv er en flot præstation. Selv de mindste insekter bliver behandlet som vigtige og ligeværdige væsener på lige fod med eksempelvis hunde.

At turde at stå ved sig selv, sine særheder og have modet til at skille sig ud er ikke blot svært i barndommens stunder, men fortsætter livet igennem. Claras udvikling gennem filmen appellerer både til børn, unge samt voksne og jeg kan kun håbe, at hendes udvikling danner inspirationskilde og grobund til en hyldest af det unikke og dét, som gør os til dem, vi er.

‘Vildheks’ er en spændende familiefilm, som vi alle kan lære noget af. Så tag familien i hånden og hengiv jer den vilde verden.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: