Nyt gangsterdrama dumper på næsten alle måder

Anmeldt af: Susanne Schatz

Ny film forsøger at være en ny gangsterfilm, men rodet plot og manglende informationer gør at det falder til jorden

Michaels liv i villaen ved den tyrkiske Riviera synes at være en ”gennemgående fest” omgivet af en flok mennesker og hans unge elskerinde Sascha, men denne luksus bygger på narko og vold. Sascha er draget af overfloden af penge, smykker og ”den store frihed” – ingen grænser, ingen regler! Men prisen for en fed “Holiday” er, at hun ender med af miste sin selvrespekt. Først i mødet med Tomas, en ung og ukompliceret fyr, som sejler rundt på verdens have, begynder hendes falske idyl at bryde sammen.

‘Holiday’er Isabella Ekløfs debut spillefilm og hun har også skrevet manus sammen med radiovært og forfatter Johanne Algren. I januar fik filmen verdenspremiere på den prestigefyldte amerikanske Sundance Filmfestival, og er yderligere blevet vist på over 40 filmfestivaler i hele verden. Victoria Carmen Sonne brillerer som den naive og fuldkommen ”lost” pige Sascha, hun har tidligere vagt opmærksomhed i ‘I blodet’ og ‘Vinterbrødre’.

Hvis jeg ikke havde læst pressematerialet, ville det have været svært at finde det ud af, at det drejer sig om en gangsterfilm. En rig, halvgammel mand, som behandler sin unge elskerinde ydmygende, og optræder som en selvglad narkohandler er ikke nok til at opfylde genrens krav. Men det er ikke den eneste skuffelse! For hurtige sceneskift, en fortælling uden sammenhæng, og alt for få replikker fører til, at man begynder at undre sig over, hvad der foregår.

Som tilskuer mangler man baggrunds informationer, mens filmen er fyldt med unødvendige lange og eksplicit voldelige scener, fx. da Michael ”leger” med den fuldkommen berusede og fraværende Sascha, som om hun er en dukke. Den sammensatte gruppe i villaen virker ret absurd, og man aner simpelthen ikke, hvem de er, og hvorfor de er der, specielt børnene.

I hvert fald lykkedes det filmen, at vise den overfladiske og meningsløse verden, fyldt med en slags mennesker, som synes at kede og dumme sig døgnet rundt. Men har vi virkelig brug for at være vidne til det? Jeg ved slet ikke, om filmen skal anbefales, og hvis ”ja”, så til hvem … Det er længe siden, at jeg var så glad for at en film var forbi!

‘Holiday’ mangler handling, spænding og interessante karakterer – alligevel får filmen to stjerner pga. Victoria Carmen Sonnes indsats!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: