A Simple Favor er en komisk udgave af Gone Girl

Anmeldt af: Lou von Brockdorff

 

Paul Feig har efterhånden slået sit navn fast som en virkeligt talentfuld komediefilms instruktør, I ‘A Simple Favor’ forsøger han at kombinere en komedie med et gammeldags krimimysterie

‘A Simple Favor’ handler om husmoderen og vloggeren Stephanie som møder den elegante Emily og starter et venskab med hende. De to kvinder er næsten direkte modsætninger, Stephanie er kvinden som altid skriver sig op til opgaver i deres sønners klasser og Emily er moderen som ikke har tid til at møde op til skolearrangementer, men igennem deres sønner finder de en ting de kan enes om. Da Emily pludseligt forsvinder går Stephanie, sammen med Emilys mand, derfor også meget ihærdigt i gang med at finde ud af hvad der er sket med Emily.

‘A Simple Favor’ er instrueret af Paul Feig som tidligere har instrueret komediemesterværker som ‘Spy’ fra 2013 og ‘Bridesmaids’ fra 2011. Derudover var hans også manden bag tvserien ‘Freaks and Geeks’ fra 1999 som også er en meget vellykket amerikansk komedieserie. Serien ‘Freaks and Geeks’ blev iøvrigt startskuddet til James Francos, Seth Rogen og Jason Segels karrierer.

I ‘A Simple Favor’ har han fået Anna Kendrik og Blake Lively til at spille Stephanie og Emily. De to kvinder gør det begge virkeligt godt. Anna Kendrik spiller den lidt for ivrige, forsigtige kedelige husmor og Blake Lively er perfekt castet som den ultra elegante kvinde. Det er måske ikke de mest fantastiske og nuanceret præstationer nogensinde, men det er solide præstationer.

Filmen er en komedie krimi og er den slags film hvor ens sympati bølger frem og tilbage, og personer i filmen ved ting lang tid før publikum finder ud af hvordan handlingen udvikler sig. Det kunne minde lidt om filmen ‘Gone Girl’ fra 2015 hvor sympatien imellem de to hovedpersoner også bølgede frem og tilbage, og filmen holdt også informationer tilbage for publikummet.

Dette er vel en slags komedie udgave af ‘Gone Girl’ dog ikke helt så vellykket og med en mere munter tone. Dog virker det som om at filmen er i tvivl om den vil gå helt over i krimigenren eller holde sig mere til komediegenren. Det bliver derfor en mellemting, som måske føles lidt uforløst. Men filmen fungerer alligevel i de ting den prøver på og den er også uforudsigelig i sine twists. Måske er det ikke alle twistene som man tror på og ikke alting i handlingen som helt virker realistiske og det trækker selvfølgelig lidt ned.

Det er ikke et nyt mesterværk, og det er ikke en nyskabelse, men man er med langt hen af vejen og man er i godt selskab sammen med Anna Kendrik og Blake Lively og det suplerende cast. Det er en underholdende film som dog er glemt kort tid efter man har set den og hvis man tænker længe over filmen, er det mere for at finde hoved og hale i de mange twist som ikke alle er helt realistiske.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: