Glenn Close giver kraftpræstation i ‘The Wife’

Anmeldt af: Lou von Brockdorff

I ‘The Wife’ beviser Glen Close hvilken slags skuespillerinde hun er og giver en præstation som meget få skuespillerinder formår at give i løbet af hele deres karrierer 

Da Joe Castleman får af vide at han får Nobel prisen inden for litteratur er han beæret og meget stolt, og bliver troligt støttet af sin kone Joan. Hun har støttet ham igennem 40 års ægteskab, på trods af hans mange affærer, og i hele hans karriere og selvfølgelig tager hun også med til Stockholm for at modtage prisen. Men da de møder Nathaniel Bone som stiller indgående spørgsmål til Joes karriere og forfatterskaber sætter det noget i gang i Joan og stille og roligt begynder hun at bryde ud af rollen som den konstant støttende kone der altid står i skyggen af sin mand.

‘The Wife’ er baseret på bogen skrevet af Meg Wolitzer og er instrueret af den svenske instruktør Björn Runge. Han har i Sverige tidligere instrueret tvserier og dokumentarfilm men dette er hans første internationale film.  Han har fået Glenn Close og Jonathan Pryce til at spille Joan og Jon. Derudover er Christian Slater, Max Irons, Annie Starke og Elizabeth McGovern også med.

Filmen er bygget op så man både følger det ældre ægtepar på deres tur til Stockholm og samtidig ser man de yngre udgaver af ægteparret. Her er man med ved deres første møde og forelskelse og er også med ved starten på Joes forfatterskab.

Det fungerer godt men filmen er klart mest spændende og effektiv når man er med det gamle ægtepar. En af grundene til dette er klart fordi at man her fornemmer en tidsindstillet bombe hvor man bare sidder og venter på at Joan får nok og bryder ud af rollen i skyggen af hendes mand.

En anden grund er, og det er nok den vigtigste grund, at Glenn Close spiller fuldstændigt eminent som Joan og overskygger alt og alle med det vilde skuespil. Hun giver en præstation som har alle nuancer og som man kommer til at holde af. Det er også en af den slags præstationer som er så sindsygt stærke at publikummet husker den lang tid efter de har forladt biografsalen.

Glenn Close har været nomineret til en Oscar 6 gange før og meget tyder på at det er hende som kommer til at vinde en Oscar for denne præstation, især fordi der også indtilvidere ikke har været nogle præstationer i år som overgår hende. Jonathan Pryce er også vildt god som Joe der måske ikke har de højeste tanker om sin kone og mere betrager hende som en kone der står bag ham, selvom han har brugt hendes tanker og ideer i sit forfatterskab igennem hele hans karriere.

‘The Wife’ er en film som man huske og gerne vil se igen. Primært på grund af de stærke præstationer men også fordi filmen er godt fortalt og veludført. I det hele taget er det bare en yderst seværdig film.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: