‘Iqbal og den indiske juvel’ er god underholdning for hele familien

Anmeldt af: Lou von Brockdorff

Manu Sareens bogserie om den indiske dreng Iqbal og hans familie og venner er nu nået til den tredje filmatisering og denne gang fortsætter eventyrene i Indien.

Iqbals tante Fatwa bliver i Indien udnævnt til vogter af Den Indiske Juvel og selvfølgelig skal Iqbal og familien til Indien for at overvære ceremonien og støtte mosteren. Inden de tager afsted ender Iqbal i problemer, da han får raseret en kirke og bliver smidt ud af skolen. Som straf vælger hans forældre at tage alene til Indien. Iqbal får overtalt sin moster til at starte på en indisk skole i stedet, og han kommer derfor alligevel afsted. Da han kommer til Indien bliver Den Indiske Juvel stjålet og Iqbals far ender i et fængsel. Iqbal og hans venner må nu lægge en plan for at finde juvelen og få hans far ud af fængslet igen.

‘Iqbal og den indiske juvel’ er baseret på Manu Sareens populære bogserie om Iqbal og hans venner og dette er den tredje film i rækken. De to første filmatiseringer var ‘Iqbal og den hemmelige opskrift’ og ‘Igbal og superchippen’. Det er en meget charmerende filmserie, især fordi Iqbal er en meget sympatisk og likeable karakter. Han er spillet af Hircano Soares som er en ung skuespiller der gør det virkeligt godt. Han er både til tider flabet og rebelsk og andre gange er han en snarrådig og sympatisk.

Udover ham er Martin Brygmann, Lars Brygmann, Torben Zeller og Dar Salim med i filmen. Der er også en del børne-skuespillere som spiller Iqbals venner og søskende, og disse gør det også generelt meget godt.

Hvis man skal sammenligne ‘Iqbal og den indiske juvel’ med andre børne/familiefilm er den et niveau over film som de nye Far til fire film, som er anstrengende og ikke særlig velspillet. Vi har i år fået et par danske børne/familiefilm som er ganske seværdige og underholdende for hele familien. Vi har tidligere fået de to fremragende film ”Landet af Glas” og ‘Den utrolige historie om den kæmpestore pære’.

‘Iqbal og den indiske juvel’ ligger sig pænt i samme gruppe som de to film og er en film hvor hele familien er ganske fint underholdt, og er samtidig en film hvor forældrene ikke skal sidde og lide igennem 90 minutter.

Filmen er dog ikke et mesterværk og er en film som ret hurtigt ryger ud af bevidstheden igen. Især pga. den meget klichefyldte handling. Men det er en flot film og det er helt sikkert at de yngre medlemmer af familien vil blive grebet af handlingen og være med hele vejen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: