A Discovery of Witches er overraskende god og underholdende

Anmeldt af: Lou von Brockdorff

I ‘A Discovery of Witches’ får vi et indblik i hvordan verden vil se ud hvis der også eksisterede hekse, vampyrer og dæmoner

I ‘A Discovery of Witches’ møder vi Diana Bishop som er den sidste i en lang række af hekse. Hun lever i en verden hvor hekse, vampyrer og dæmoner lever frit i skjul imellem menneske. Diana har stor interesse i Alkymi og besøger derfor et bibliotek i Oxford. Hun finder her bogen Ashmole 782, men da hun åbner bogen finder hun ud af at bogen er helt speciel og har været væk i flere hundrede år. Det er også en bog som både hekse, dæmoner og vampyrer har søgt efter i flere hundrede år. Da det kommer frem at hun har fundet bogen ender hun med det samme i fare da hun pludselig er blevet en person som alle vil have fat i. Hun slår sig derfor sammen med vampyren Matthew Clairmont som tilbyder at hjælpe hende og beskytte hende.

‘A Discovery of Witches’ er baseret på bogen skrevet af Deborah Harkness fra 2011. Bogen blev en bestseller og der kom også flere bøger i serien. I serien spiller Teresa Palmer Dianne Bishop og Matthew Goode spiler Matthew Clairmont. De to gør det virkeligt godt, især er Goode virkeligt god som den plagede vampyr der pludseligt får varme følelser for Diana Bishop. Hans karakter er også en af de mest tredimensionelle karakterer i serien og er en smule mere interessant en Diana Bishop.

Serien er visuelt virkelig flot og den formår at gøre den eventyrlige verden virkelig. Jeg baserer min anmeldelse på de første 4 afsnit, og kvaliteten i disse afsnit er alle sammen overraskende gode. Der er en bunke sidekarakterer som også er ret underholdende, og de første 4 afsnit bygger lige så stille op til et klimaks der kan blive rigtigt fedt. Dog har der indtil videre ikke været voldsomt meget trylleri i serien og man har heller ikke rigtigt set de andre væseners kræfter. Det håber jeg der kommer mere af i de næste afsnit.

Der findes mange serier om hekse, vampyrer og overnaturlige kræfter og det er af svingende kvalitet. B.la. Kan ‘Buffy – the vampyre slayer’, ‘True Blood’ og ‘Supernatural’ nævnes som serier der er virkeligt gode inde for denne genre.

‘A Discovery of Witches’ er en overraskende seværdig serie og det er en serie som man har lyst til at se videre på efter et afsnit er slut. Eller som det nu er blevet så moderne at sige, det er en serie man får lyst til at binge-watche.

Universet i ‘A Discovery of Witches’ minder lidt om universet i ‘Harry Potter’ og ‘Det Gyldne Kompas’ serierne og hvis man går og savner disse film så er denne serie et kig værd. Handlingen er måske en lidt simpel og klichefyldt, men den er dog virkeligt underholdende.

Eftersom denne anmeldelse kun er baseret på de 4 første afsnit er det svært at bedømme hele serien da jeg ikke ved hvordan den ender, men serien er overraskende god og jeg glæder mig meget til at se resten af serien.

Serien får 8 afsnit

Afsnittene har en længde på ca. 60 minutter

Se traileren her: https://www.youtube.com/watch?v=B5qMoVTAwGk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: