Det er Halloween tid og City Lights Film anbefaler derfor gode gys til en uhyggelig stream aften!

Det er traditionen tro en klassisk og passende måde at markere dagen med en håndfuld gode gysere. Vi giver dig derfor her nogle af de bedste og mest velfungerende af slagsen, som du måske ikke kendte på forhånd.

Fra vores anmelder Jakob er der:

The Shining / Ondskabens Hotel 1980– Gratis på Netflix, leje på Blockbuster/Viaplay/Yousee
En Kubrick klassiker skal selvfølgelig inkluderes i denne liste, og hvilken anden film end The Shining.
Denne film fra 1980 er blevet hyldet som en af de bedste gyserfilm der nogensinde er blevet lavet og efter at have set den, er det svært at argumentere mod dette. .

Tucker & Dale vs. Evil 2010 – Leje på Blockbuster og Yousee
Nr. 2 på denne liste er knap så kendt som de andre film, men ikke desto mindre er der utrolig underholdningsværdi i denne gemte juvel. Tucker og Dale er to sydstatsdrenge på vej til deres sommerhus for at nyde sommeren og sætte huset i stand. Komedie og uhygge har sjældent fungeret så godt som i denne film.

(Tucker & Dale vs. Evil)

The Conjuring / Nattens Dæmoner 2013 – Gratis på Netflix, Leje på Blockbuster/Viaplay
Den sidste titel på denne liste er en nyere gyserfilm med et skrækindjagende omdømme som en af de mest uhyggelige film, der nogensinde er blevet produceret.
The Conjuring kan få det til at løbe koldt ned ad ryggen på alle som har vovet at smide den på TV’et en mørk aften.

Fra Lou:

Nightmare on Elmstreet 1 eller 3 1984/1987 – Blockbuster/Yousee lejefilm

Jeg har virkeligt svært ved at vælge imellem Nightmare on Elmstreet 1 fra 1984 og 3’eren fra 1987. Det er begge klart de bedste to i serien og er også indbegrebet af 80er gyser. Der kom et remake i 2010, men den kan ikke måle sig med de originale. Både Nightmare on Elmstreet 1 og 3 er begge to gysere som sidder i kroppen bagefter, for hvordan bekæmper man mordere i sine drømme?

Børnehjemmet 2007– Blockbuster/Yousee lejefilm

Børnehjemmet fra 2007 handler om Laura der flytter tilbage på sit gamle børnehjem med familien. Det bliver startskuddet på en verdensklasse gyser der er ekstremt uhyggelig og som også er overraskende rørende. Det er en film som sidder i kroppen og som man tænker over længe efter filmen er slut. Udover at være en vildt god gyser er det også bare ganske enkelt en virkeligt god og seværdig film

(Børnehjemmet)

Exorcisten 1973 – Gratis på  Netflix eller Viaplay,Blockbuster og Yousee lejefilm

Exorcisten handler om teenagepigen Reagen der bliver besat er djævlen, og hendes mors kamp for at finde en måde at redde sin datter. Filmen er en klassisker og har dannet skole i hvordan man laver en velfungerende film og gyser. Exorcisten er et gyser mesterværk som alle folk med en kærlighed for gysere bør se, og er en oplagt film til en gyseraften!

Train to Busan 2016– Yousee/Blockbuster lejefilm

Train to Busan kom i 2016 og er en overraskende vellykket zombiegyser, som både er rørende, overraskende og underholdende. Den handler kort sagt om en far og hans lille datters togtur fra Seoul til Busan i Sydkorea, imens de kæmper for deres liv imod en gruppe zombier. Der er lavet mange zombiefilm men denne film lægger sig i gruppen med de allerbedste

(Train to Busan)

Evil dead 1981– Blockbuster/Yousee lejefilm

Evil Dead fra 1981 blev den første film i Evil Dead serien. 2’eren i serien er mere en komedie gyser, men den første film i genren er instrueret af Sam Raimi og er en underholdende 80er gyser med alt hvad det indeholder. Denne slags gysere er blevet kopieret igen og igen, men nogle gange er det bare dejligt at gå tilbage til de gode gamle gysere så man kan se hvor andre har kopieret deres virkemidler fra

Halloween 1978 – Gratis på Yousee og Plejmo lejefilm

Når det er Halloween kommer man ikke udenom den ultimative Halloween film – Halloween fra 1978. Den er en ægte klassiker som har skabt bølge for hvordan man har lavet gyserfilm lige siden og har samtidig skabt den mest ikoniske slasher figur i Michael Myers. Man skal ikke se den reemake som kom i 2007 og man skal heller ikke se de efterfølgende Halloween film. Hold dig til klassikeren og så er du sikker på et god Halloween gys.

Og til sidst fra Martin

Haunting of Hill house 2018 – Gratis på Netflix

Er man mere til serier, så kan man hoppe en tur ind på Netflix, hvor disse års største gyser instruktør netop har fået sin første serie! Der er selvfølgelig Mike Flanagan der menes, som eminent overrasker gang på gang, med originalt gys, og denne gang om en familie der genforenes som voksne, grundet et dødsfald hos én af de 5 søskende, og tvinges derfor til at se tilbage på den dystre og mørke barndom, i det uhyggeligt hus, som stadig plager dem alle, på hver deres måde. Serien er stærkt gribende og mørk. Eneste minus er de mange ensliggende karakterer der er at holde styr på, som desværre flyder lidt sammen i den krydsede tidslinje-fortælling.

(Haunting of Hill House)

Get out 2017 – Gratis på Viaplay og Blockbuster lejefilm

Get Out er komiker Jordan peele’s instruktørdebut. Og hvilken én! Det er nemlig er vaskeægte satiregys, med udgangspunkt i racisme anno 2018, nemlig om at være mørk i en hvid domineret verden. Vi møder en nervøs mørk hovedkarakter der skal på middag med sin hvide kæreste hos svigerfamilie, og det går ikke så let. Get out da var også modtager af Golden Globe og med i årets Oscar kapløb.

the vvitch (a new England folketale) – Leje på Blockbuster

Det er en sjældent set og dog yderst vellykket fortalt gyser instruktørdebut i forhistoriens levevilkår. Nemlig i 1800’tallets lukkede landsbysamfund, og hvor hovedrollen spilles af den lysende stjerne Anna Taylor-joy der bære filmens fortælling, om en plaget bondefamilie, i sin skuespillerdebut.

Devils backbone 2001  

Det fleste kender efterhånden godt til instruktøren Guillermo del Toro idag, men længe får gennembrudet med Pans Labyrint, lavede han denne gyser perle. Elegant udført gys på et spansk børnehjem under den spanske borgerkrig og facisme, hvilket effektivt benyttes i filmens fortælling, og virkemidler.

(The Devil’s Backbone)

The Wailing 2016

Det er et japansk spøgelsesgys når det er allerbedst. Det er nemlig klassisk huntet House men kombineret på fornem vis med en krimihistorie, om en mystisk brand i et forstads hus. Intens og stilfuldt fortalt, og trækker på film som memory of a muderer, the grudge og den slags asiatisk klassisk gys.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: