Ditte og Louise er ultra charmerende og ekstremt pinlige

Anmeldt af: Lou von Brockdorff

Med ”Ditte og Louise” serien dannede Ditte Hansen og Louise Mieritz et samarbejde som også på film er virkeligt velfungerende og skønt.

Ditte og Louise er to middelaldrende skuespillerinder som stadig kæmper for at bryde igennem som respekterede skuespillerinder. Desværre er der ikke mange roller til dem og det eneste de får tilbudt er rollen som ”gammel luder” eller nogens mor. Da Ditte til en casting ser et opslag om en mandlig rolle i en vikingefilm skaber hun derfor karakteren Ditlev og tager til castingen. Hun får rollen og er nu pludselig den ene hovedrolle i filmen hvor hun spiller overfor Anders W. Berthelsen. Med rollen får hun også masse opmærksomhed. Anderledes går det dog værre for Louise som stadig mere eller mindre desperat forsøger at bryde igennem og prøver at få sit kærlighedsliv til at fungerer. Efterhånden går det dog også værre for Ditte og de risikerer nu at miste karrieren, kærligheden og venskabet.

‘Ditte og Louise’ tv-serien blev vist på DR i 2015 og 2016. Den viste ligesom filmen de to veninders desperate kamp på at bryde igennem som stjerner imens de samtidig også skulle være forældre til deres børn. Det endte ofte meget pinligt og er af mange blevet sammenlignet lidt med ‘Klovn’. I filmen fortsætter de to kvinder deres desperate kamp for at blive stjerner imens de optræder til fester og arrangementer med deres eget lille show.

Det er dejligt forfriskende at se to middelaldrende ”normale” kvinder på film. Altså kvinder som ikke er model kønne og som måske har lidt ekstra fedt på sidebenene. De to kvinder er langt fra perfekte men er alligevel super charmerende i deres desperathed. Filmen omhandler både venskab, at være mor, usikkerhed, at være i overgangsalderen og alt der imellem.

Ditte Hansen og Louise Mieritz gør det virkeligt godt som det umage par der måske ikke helt har det der skal til for at bryde igennem, men som prøver på alle mulige måder.

Filmen er næsten ligeså pinlig som serien og man kan sagtens se ligheder i forhold til ‘Klovn’. Ligesom Frank Hvam i ‘Klovn’ skal de to kvinder komme ud af nogle situationer på deres kejtede og desperate måde.

Dog var ‘Ditte og Louise’ serien en anelse bedre en filmen, måske også fordi det var noget helt nyt da den kom. Filmen føles indimellem som gentagelse af nogle af afsnittene, og selvom det er underholdende og pinligt så er selve handlingen i filmen en anelse banal. Det er en meget forudsigelig handling som man har set mange gange før, dog ofte ikke med så elskelige karakterer som de to kvinder.

Selvom handlingen er meget forudsigelig og simpel er ”Ditte og Louise” alligevel seværdig. Primært pga. de to hovedroller men også fordi det er så dejligt at se en film om middelaldrende kvinders kejtede hed og desperation. Hvis denne film var lavet i Hollywood var det helt sikkert lavet med smukke unge kvinder i 30’erne, eller evt. med Amy Schumer, som dog ikke er halvt så chamerende som Hansen og Mieritz.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: