Whitney – En af de mest succesfulde sangerinders op- og nedture!

Anmeldt af: Susanne Schatz

I stedet for at være kun en hyldest til Whitney Houston er filmdokumentaren en nuanceret beskrivelse af hendes liv fra fødsel til død.

Filmen er opbygget af en sammenklipning af forskellige interviews af personer omkring Whitney, private optagelser og fjernsynsudsendelser – koblet til centrale hændelser i hendes nutid. Den livlige og sjove, men også sårbare pige havde at kæmpe imod den lange skygge fra en kendt mor, Cissy Houston, og fra berømte familiemedlemmer såsom Dione Warwick og Dee Dee Houston. Whitneys kærlighed til musikken og hendes talent var allerede synligt i kirkekoret og blev efterhånden dyrket til perfektion under morens strenge og krævende opdragelse. Med berømmelsen blev faren hendes manager, og han brugte hende som ”pengemaskine” for ham og hendes to brødre. De to endte med at forsyne hende og dem selv med store mængder af alkohol og stoffer. En anden faktor, der ledte til hendes nedture og død var valget af forkerte kærlighedspartnere!

Den Oscar-vindende instruktør Kevin Mac Donald, som står bag dokumentaren ”One day i september” og ”Marley”, har lavet et udmærket filmportræt om en person, med bl.a. enorm betydning for den sorte del af USA´s befolkning.

Denne skønne kvinde med sin enestående talent og stemme syntes at have alt, men hun var alligevel ensom, fortabt og blev svigtet af vigtige mennesker i sit liv. Selvom der altid stod meget om Whitney i magasiner og aviser, vidste man egentlig intet om hende som menneske. Filmen går bag dette glansbillede!

Hver scene er overraskende, spændende og en nydelse – at følge hendes succes er ophidsende, men til gengæld er det enorm skrammende at være vidne til hendes forfærdelige nedture. Fra det første øjeblik til det sidste kunne jeg ikke undgå at føle mig fascineret, og selvom jeg må indrømme at ikke have været hendes største fan, udløser hendes historie og hendes sange eller rettere sagt hendes stemme gåsehud.

Man får mange informationer, fra forskellige synsvinkler – og man skal selv vurdere, hvem der er troværdig, eller hvem der prøver at fremstille historien i et bedre lys … En særlig musikdokumentar, som formoder at røre og at bevæge – og dermed en helt klar anbefaling

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: