Efter 11 år er Will og Grace tilbage med underholdende ny sæson

Anmeldt af: Sarah Tora Hansen Goldstein

Vi mødte dem for første gang i 1998 da den nyligt single Grace flyttede sammen med sin homoseksuelle ven, Will i New York. Gennem otte sæsoner fulgte vi dem i tykt og tyndt mens de morede os med deres nutidsrelevante popkulturelle referencer.

Sammen med Will og Grace blev vi ligeledes introduceret for deres gode venner – den altid arbejdsløse og flamboyante Just Jack, samt den altid arbejdssky og alkoholiserede Karen. Series sluttede i 2006 og der skulle gå 11 år før vi atter kunne høre fra de fire spydige venner.

Nu er de tilbage med 16 nye afsnit á 22 minutter på Viaplay, og ikke meget har ændret sig. Grace bor stadig med Will og de er begge stadig single. Jack er stadig flyvsk og Karen er stadig fuld. Det eneste der har ændret sig er, at nu er Donald Trump præsident og deres nutidsrelevante popkulturelle referencer er yderst politisk ladet.

De fleste episoder hentyder til det nuværende politiske klima og bygger til tider på virkelige hændelser. Allerede i første afsnit ”11 Years Later” er vi i det hvide hvor Grace har fået til opgave at redekorere det ovale rum, og i ”The Beefcake & The Cake Beef” (Episode 14), hvor Karen forsøger at købe en kage med teksten ”Make America Great Again” men bliver nægtet service.

Vi har set en del serier forsøge at gøre comebacks gennem de sidste par år: ‘Roseanne’, ‘Hænderne Fulde’ og ‘X-Files’, så det virker kun passende at ‘Will & Grace’ følger trop. Det bliver hurtigt tydeligt at deres comeback hviler meget på den præmis der hedder Donald Trump og selvfølgelig gøres der op med præsidentens politik i serien, samt hans venskab med vores drukkenbolt, Karen som har været nævnt flere gange gennem de otte gamle sæsoner.

Nogle af seriens semi-sædvanlige vil dog desværre ikke være at følge i den nye sæson. Shelley Morrison som spillede Karens overbærende husholderske har valgt ikke at genoptage rollen som Rosario og Graces mor, spillet af Debbie Reynolds døde desværre i 2016.

Hvis man var hardcore ‘Will & Grace’ fans gennem slut 90erne og 00erne, så vil man umiddelbart frydes ved gensynet og der er rig mulighed for grin og nostalgi. Dog kan man ikke lade være med at sammenligne holdets forhenværende kemi som blev opbygget gennem otte år og den vi ser på skærmen efter 11 års pause. Til tider virker forholdene og de mange punch lines forceret og de mange politiske referencer lige så.

Man kan ikke lade være med at savne den gamle energi og kemi, men skal holdet skal lige finde tilbage til deres topform og rytme, mens serien skal finde sin nye plads blandt nutidens nutidsrelevante serier, og med to nye sæsoner på vej så bliver der rig mulighed for at vende stærkt tilbage.

Seriens comeback skal måske tages med en gran salt, men der er stadig gode grin og fart over feltet med hurtige replikker og fald på halen komedie. Denne ‘Will & Grace’ fan kan i hvert fald ikke lade være med at følge med endnu engang og giver serien.

Serien har nu 9 sæsoner på imellem 15 og 24 afsnit

Afsnittene har en længde på ca. 22 minutter

Se traileren her: https://www.youtube.com/watch?v=gLA5E-V9MDk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: