‘The Meg er Moby Dick med tænder, men b-films charmen er på dybere vand end nogensinde før

Anmeldt af: Marlice Elyoe

 

Fra en forskningsplatform i Stillehavet starter en rejse ned igennem det frosne lag, som oceanografen Dr. Zhang mener kan udvide hvad vi mener er havets dybde. I det nyfundne dyb bliver opdagelse til et blodigt spørgsmål om overlevelse.

På 11 kilometers dybde bliver det ellers ekstatiske forskningshold hurtigt mødt med et sammenstød, der efterlader fartøjet ubevægeligt og uden ilt. Deres eneste håb findes i dybhavs – og redningseksperten Jonas Taylor, som blev mentalundersøgt og afskediget fra sin post, ovenpå en redningsaktion med flere omkomne, hvor han forgæves påstod at båden var under angreb. Taylor der tænkte at have forladt havet for altid, møder en uventet krog der trækker ham tilbage og flår menneskets forståelse af fødekæden fra hinanden, selv i mødet med menneskets nyeste teknologi – og et par harpuner.

Jason Statham, i rollen som Jonas Taylor, holder tempoet som sædvanligt og leverer helterollen med en iltet overskudsfornemmelse, men med en efterklang af en pakkeløsning, som kan føles lidt for konfronterende. De øvrige skuespilspræstationer leveres af bl.a. Li Bingbing i rollen som forskeren Suyin og Jessica McNamee i rollen som kaptajnen Lori. De episke scener i The Meg er skudt med ekspertisen af Tom Stern, som har hevet dynamikken igennem linsen i alt fra The Hunger Games til Things We Lost in the Fire.

Filmens karakterer er komisk stereotype og indspiste i klicheer, hvilket normalt kan hyldes indenfor filmgenren. Men klicheerne mister sin b-films charme, fordi The Meg er så velproduceret og renvasket, at det seriøse møde på b-filmens præmisser fjerner lidt af den normalt elskelige ironiske humor.

Samtidig lever The Meg ikke op til de spændingslag og den konfettihumor, som man ellers kan finde i højbudget actionfilm og er dermed fanget imellem to ikke helt tilfredsstillede genrer. Men den leverer monsteret The Meg, harpun-kamp og bare overkroppe på et sølvfad.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: