Film om tegneren John Callahan underholder når den først kommer rigtigt igang

Anmeldt af: Lou von Brockdorff

Film om tegneren John Callahan lover godt med et god cast foran skærmen og gode folk bag kameraet men, desværre kommer filmen ikke i mål med at være en helstøbt perfekt filmoplevelse.

I ‘Don’t worry, he wont get far on foot’ mister John Callahan næsten sit liv i en bilulykke men han slipper dog og ender i stedet i kørestol. Han lever det hårde liv med alt for meget sprut og stoffer men da han sidder i kørestolen begynder han på behandling for at stoppe hans misbrugt. Der møder han bl.a. hans sponser spillet af Jonah Hil og Callahan bliver inspireret til at lave små tegneseriestriber til aviser, som også blev hans ved til berømmelse.

Don’t worry, he wont get far on foot’ er instrueret af instruktøren Gus Van Sant som står bag nogle ganske solide film. Filmen har også et udtryk over sig og en stemning som skiller den ud fra andre film. Joaquin Phoenix spiller John Callahan og han gør det virkeligt godt i denne film. Han formår at portrættere en knækket mand som finder en styrke og glæde i at tegne små tegneserier på fineste vis, Skuespillet fra de andre skuespillerer i filmen er også til UG og det er svært på skuespiller siden at finde et svagt link.

Det er til gengæld mere at sætte på historien og fortællemåden i filmen. Det er en film som kan være svært at engagere sig i og Callahan er oftest ikke en figur som man syntes særligt godt om. Hans terapi gruppe består af en række skæve karakterer men det er også svært at engagere sig rigtigt i de karakterer. Dette er ikke skuespillerenes skyld, men mere den måde rollerne er skrevet på. Det er som om man aldrig rigtigt kommer ned i dybden med karaktererne og de har et underligt overfladisk lag over sig.

Filmen er også lidt tung i det og det virker som en film der er langt tid om at komme op i gear. Det er især fordi der går utroligt langt tid før Callahan finder sit kald som tegner, og meget af filmen op til går med scener som føles voldsomt ligegyldige. Når han endeligt finder sit kald er man allerede langt inde i filmens handling.

Man skal dog se filmen hvis man er fan er Jonah Hill eller Joaquin Phoenix da de to skuespillere brager igennem og spiller på alt hvad de kan. Det er klart en film som er båret af, især Joaquin Phoenix. Filmen vil sikkert også kunne tiltrække sig opmærksomhed fra Gus Van Sant da han har det med at have en stor og trofast fanskare.

Filmen er fint instrueret og er en flot film som, ligesom mange andre film, er en smule for lang. ‘Don’t worry, He wont get far on foot’ er klart ikke en af Van Sants bedste film men når først den kommer rigtigt i gang er det en film som underholder.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: