”Mission Impossible – Fallout” leverer action på højt niveau og komik som den det meste af tiden fungerer med

Anmeldt af Lou von Brockdorff

Tom Cruise er med sine 56 år efterhånden ved at blive en ældre mand men i ”Mission Impossible – Fallout” er der dog ikke tegn på træthed hos den dygtige skuespiller.

I ”Mission Impossible – Fallout” er fortidens spøgelser kommet tilbage for at jagte Ethan Hunt. Han arbejder stadig for Impossible Misson Force som er en hemmelig del af CIA, der bliver sendt ud på de sværeste opgaver. Filmen starter med jagten af Ethans ærkefjende Solomon Lane da de får af vide at han er ved at komme i besiddelse af en stor ladning plutonium. Da Ethan prøver at få fat på plutoniummet ender han i et baghold, og Solomon Lane får fingrene i det. Det gør at Ethan Hunt og hans hold risikerer at sætte millioner af menneskers liv på spil. For at gøre det godt igen må holdet som består af Ethan, Luther, Benji og Ilsa Faust stoppe Solomon Lane og redde de mange mennesker.

Det er sjette gang at Tom Cruise spiller Ethan Hunt som han spillede første gang i 1996.  Cruise er efterhånden blevet 56, men holder sig virkeligt godt og er en ekstremt god actionskuespiller. Især er han imponerende i ”Misson Impossible – Fallout” når man tænker på at han er en mand som er kendt for altid at lave sine egne stunts. Der er nogle vilde stunts i ”Mission Impossible – Fall Out” som er virkeligt flot og medrivende lavet.

Med i sit hold har han Simon Pegg, Ving Rhames og Rebecca Ferguson. Pegg er tænkt som comic relief og Ferguson er actionkvinde samtidig med at hun er Ethan Hunts flirt. De gør det begge to ret godt og den eneste i gruppen som stikker ud er Rhames der ikke har meget at spille med og som falder igennem.

Christopher McQuarrie har skrevet og instrueret ”Mission Impossible – Fallout”, han har ikke meget instruktør erfaring, men har skrevet en del film. Han står blandt andet bag ”The Usual Suspects”, ”Edge of Tomorrow” og ”Mission Impossible – Rogue Nation”. ”Mission Impossible – Fallout” er en virkeligt velinstrueret action film. Den har nogle sindssygt fede actionsekvenser og man kan hele tiden orientere sig i scenerne.

Der er dog indimellem scener som grænser til at være grinagtige og pladder romantiske. Det er især nogle af scenerne med Ving Rhames men også nogle scener hvor Simon Pegg skal levere komiske replikker er tæt på at blive for fjollet.

”Mission Impossible – Fallout” er heller ikke verdens mest originale actionfilm men er alligevel en film som langt hen af vejen er underholdende. Dog er filmen omkring 30 minutter for lang da den har en spilletid på 147 minutter. Den lange spilletid gør at man føler at nogle af scenerne bliver trukket lidt for langt ud og det gør at man enkelte gange sidder og keder sig. Alligevel er ”Mission Impossible – Fallout” en virkeligt seværdig actionfilm som leverer action og underholdning på højt niveau.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: