Tørken rykker fra virkeligheden til lærredet, i “Hotel Artemis”, som er fuld af forbrydere og et par stjerner!

Anmeldt af: Susanne Schatz
Fremtidsdystopier er der nok af. Også med unge i fokus. Men hvad så når man yderligere tilføjer et særligt hospitalet udelukkende for forbrydere og en tidsaktuel tørke..? 
“Hotel Artemis”, en dyster fremtidsfilm, der giver et uhyggeligt view på Los Angeles i år 2028, hvor gaderne er fuldstændig i oprør pga. vandprivatiseringen – aktuelt med denne sommers hjemlige tørke!
”Hotel Artemis” er et skjulested og hospital for forbrydere, dog er ikke alle velkomne. Opholdet på hotellet kræver et medlemskab og at der følges nogle regler, blandt andet at man må ikke dræbe andre gæster. I 22 år har Mrs. Thomas – en lidt mærkelig, ældre og skrøbelig ”pige” med en hemmelighed – drevet hotellet. Selvom Mrs. Thomas styrer det hele, er den frygtede gangsterboss “Ulvekongen” den egentlige magtfulde chef. Men da Mrs. Thomas i sin tid fik chancen for at arbejde som læge på hotellet, anede hun ikke, at det var en pagt med djævlen selv. Men med sådan et skæbnesvangert valg kan kun en katastrofe lure forude…
Filmen er Drew Pearces instruktørdebut, der illuderer fremtiden godt via en række sjove ”gadgets”. Med Jodie Foster (Mrs. Thomas) og Jeff Goldblum (Ulvekongen) har han valgt to amerikanske veteraner – de er oftest garant for gode – og autentiske skuespilpræstationer.
Jodie Foster bærer handlingen, hun formår at røre, at gribe og at vække nysgerrighed. Hvad findes der bag Mrs. Thomas tilbageholdende væsen?
Drew Pearces vælger at benytte en række interessante kameraindstillinger, som skaber et tæt forhold mellem publikum og Mrs. Thomas; uden mange ord og med små detaljer får man et godt indtryk af, hvem hun er.
Publikum tages med i et forløb, hvor de forskellige plot tråde efterhånden sammenflettes. Men det foregår desværre alt for hurtigt, derfor drukner dramaet og således en ellers så afgørende forklaring og afsløring om Mrs. Thomas fortid, i en voldelig cocktail af blod, slagsmål og skyderier. Det virker, som om Drew Pearce ikke kunne beslutte sig for at lave enten en ren actionfilm eller et mere karakterbaseret, psykologisk drama med en mindre politisk vinkling.
“Hotel Artemis” er dog alligevel til en hvis grad spændende og fængende underholdning, selvom en lille skuffelse baner sig vej, hen mod den ellers så afgørende slutning. En klarere retning og lidt mindre patos til sidst ville have gjort filmen til en større fornøjelse!
Men i betragtning af alle forbehold betaler det sig alligevel at se “Hotel Artemis” – ikke mindst for oplevelsen af altid friske Foster!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: