Landet af Glas er den bedste danske fantasy familiefilm i mange år

Anmeldt af Lou von Brockdorff

Med ‘Landet af glas’ formår de to ‘Lillenørd’-værter Maria Rønn og Jeppe Vig Find at brage igennem med en meget vellykket familiefilm. Det er desuden også den flotteste debut børnefilm man har set i løbet af de sidste par år

‘Landet af Glas’ handler om drengen Jas som bor sammen med sin far i et nedlagt gartneri. Jas’s far er lastbilchauffør og er ofte væk og hans mor er død, derfor bruger Jas meget tid alene i hjemmet. En dag opdager Jas en gammel dame og en pige som gemmer sig i hans gamle lade. De kalder sig Neia og Alva og siger at de kommer fra skoven. De fortæller også at de er i fare og at de har ikke mulighed for at vende tilbage til skoven. Jas og hans bedste ven Isak, beslutter sig for at hjælpe, men de bliver snart kontaktet af agenter fra en hemmelig efterretningstjeneste og opdager at der er krybskytter i skoven som jagter de to kvinder. Det bliver starten på en vild jagt for at hjælpe de to kvinder og samtidig også starten på nye venskaber.

´Landet af Glas’ er en fantasy familiefilm som er debutfilmen for de to instruktører Marie Rønn og Jeppe Vig Find, der også er manuskriptforfattere på filmen. De formår med ‘Landet af Glas’ at lave en film som både er spændende, medrivende, godt fortalt og kort sagt virkeligt god. Mange danske børne-/familiefilm som udkommer er tit dårligt fortalt, ikke særligt velspillet og vildt forudsigelige.

Især er mange danske børnefilm virkeligt stift i skuespillet og præstationerne er også karikerede, men ‘Landet af Glas’ er en overraskende velspillet film, hvor alle skuespillerene spiller virkeligt godt. Især overrasker Flora Ofelia Hofman Lindahl og Albert Rudbeck Lindhardt som spiller Neia og Jas meget positivt. De giver nogle meget nuanceret præstationer og giver de bedste danske skuespilpræstationer fra børn, som jeg har set i de sidste par år. Albert Rudbeck Lindhardt er især vildt god, og minder indimellem om en meget ung Leonardo Dicaprio.

De voksne skuespillere giver også nogle gode præstationer og sammenspillet imellem børnene og de voksne gør at filmen bliver meget rørende indimellem. De voksne skuespillere i filmen er bl.a. Signe Egholm Olsen, Mads Riisom,Vigga Bro, Esben Dalgaard Andersen og Adam Brix, som alle sammen er meget erfarne og oftest virkeligt gode.

Visuelt er ‘Landet af Glas’ flot, især når man tænker på at det er en debutfilm,som er lavet uden de største midler. Men der er ikke nogle decideret visuelle overraskelser eller noget som gør at filmen skiller sig ud fra andre film og historien er heller ikke verdens mest originale historie, men denne gang er den bare virkeligt velfortalt. Filmen er dog klart visuelt og fortællemæssigt et niveau over familiefilm som f.eks. de nye ‘Far til Fire’ film.

‘Landet af Glas’ er som tidligere skrevet en ekstremt vellykket familie film, og er en film hvor børn i alle aldre og deres forældre eller bedsteforældre vil føle sig godt underholdt.

Landet af Glas har premiere 19.juli 2018

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: