Far til fire i solen bliver en smule anstrengt og ligegyldig

Anmeldt af: Lou von Brockdorff

Far til fire i solen har premiere 28. juni 2018

Familien bestående af Far, lille Per, Mie, Ole, Søs og Onkel Anders, er taget på en velfortjent ferie til Grand Canaria. Da de ankommer til hotellet bliver de hurtigt tilbudt at være med i hotellets konkurrence om at blive ”årets solfamilie”. Far har ikke lyst, men børnene og onkel Anders vil meget gerne deltage. Da Far ser at overhovedet i en af de andre konkurrerende familier er en af hans gamle skolekammerater, som under hele skoletiden var på nakken af Far, ombestemmer Far sig, og vil nu gøre alt for at vinde konkurrencen.

‘Far til fire i solen’ er den nyeste film i den lange række af genindspilninger af de gamle ‘Far til fire’ film. Den er instrueret af Marin Miehe-Renard som også instruerede ‘Far til fire på toppen’ der udkom sidste år. Martin Miehe-Renard har en lang række børnefilm og julekalendere bag sig, dog med noget svingende kvalitet. Han har b.la. instrueret en del af de nye ‘Min søsters børn’ film og nogle afsnit af Pyrus julekalenderene.

I ‘Far til fire i solen’ har han det samme cast med som i ‘Far til fire på toppen’. Det betår af Martin Brygmann, Thomas Bo Larsen, Elton Rokahaim Møller, Mingus Hassing Hellemann, Coco Hjardemaal og Laura Lavigné Bie-Olsen. Skuespillet i filmen er ikke noget prangende og de fleste karakterer virker karikerede og det hjælper heller ikke at der ikke er nogle naturlige replikker i filmen.

Det er en film som kun forsøger at ramme børne publikummet, og der er ingenting for de lidt ældre børn eller voksne som man tit ser der er i f.eks. Pixar film. Man kan godt se hvad de prøver på, men hvor karakterene i de gamle ‘Far til fire’ film var vildt charmerende, så er der intet charmerende ved karakterene i den nye film og i stedet føles det ret anstrengt og overgearet.

‘Far til fire i solen’ er dog en overraskende flot visuel film og den har nogle sjove greb som gør at filmen indimellem har noget interessant. Desværre er det bare ikke rigtigt nok til at gøre at ‘Far til fire i solen’ er en film som man husker efter man har set den, den ender desværre i stedet med at blive en smule ligegyldig.

Det vil dog sikkert alligevel være en film som de yngste ville syntes er sjov og underholdende, der er bare desværre meget langt imellem de rigtigt gode danske børne-/familiefilm, og som forældre må man så bare bide i det sure æble og bruge 90 minutter på denne film som er en voldsomt forudsigelig familiefilm uden nogle form for charme.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: