Ocean’s 8 er underholdende men virker til tider som en direkte kopi af Ocean’s 11

Anmeldt af Lou von Brockdorff

Ocean’s 8 har premiere 21.juni 2018

Debbie Ocean har siddet i fængsel i 5 år, 8 måneder og 12 dage da hun bliver prøveløsladt og kommer ud af fængslet igen. Hun har brugt alt tiden på at gennemtænke det perfekte kup. Hun alliere sig hurtigt med sin gamle veninde Lou, som med det samme er med på ideen og de to begynder at udtænke kuppet. De skal først samle et hold af specialister som kan hjælpe med kuppet, de får derfor fat på juveleren Amita, gadesvindleren Constance, superhælen Tammy, hackeren Nine Ball og designeren Rose. Målet for kuppet er en diamanthalskæde til en værdi på 150 millioner dollars, som skal være omkring halsen på verdensstjernen Daphne Kluger til The Met Gala.

I 2001 kom ‘Ocean’s 11’ og den handlede om et mande ensemble som skulle røve et hotel og casino i Las Vegas. Det var en virkeligt god film som var underholdende og overraskende.

Nu er der så lavet en kvindeudgave af denne film. Der er samlet et godt kvinde cast til filmen, med virkeligt talentfulde skuespillerinder. B.la. er Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Sarah Paulson, Rihanna og Helena Bonham Carter med. De giver alle fine præstationer og det virker som om de har haft det virkeligt sjovt på settet.

Desværre virker ‘Ocean’s 8’ til tider som en direkte kopi af ‘Ocean’s 11’, da nogle af karakterene har de samme træk og noget af dialogen virker også som dialog der kunne være direkte taget fra ‘Ocean’s 11’. Det er synd at de to film minder så meget om hinanden, da man ikke kan lade være med at tænke på ‘Ocean’s 11’, som er en del bedre film. Det er også fordi, at der er tider i ‘Ocean’s 8’ hvor man er nødt til at kende til de andre Oceans film, for at finde ud af hvem nogle af karakterene er.

Visuelt har ‘Ocean’s 8’ også klart fået inspiration fra ‘Ocean’s 11’. Der er nogle rigtigt fede visuelle ting som gør at filmen bliver underholdende at se, og som gør at filmen får et visuelt look som klart hører til i Oceans serien. Det er bl.a. nogle overgange når filmen klipper og måden filmen er blevet filmet på. Det er også i musikken og lydmikset af filmen er ret fed.

‘Ocean’s 8’ er instrueret af Gary Ross der tidligere har instrueret Hunger Games og Seabiscuit og så har han skrevet Big fra 1988 med Tom Hanks. Han har med ‘Ocean’s 8’ lavet en film som er flot og også underholdende. Filmen bliver desværre lidt lang til sidst, og kammer på et tidspunkt over og bliver lidt fjollet. Hvis filmen havde holdt sig på sporet og til det enkle mål havde det været en renere film og det havde klædt den.

Man bliver underholdt af en film som ‘Ocean’s 8’, og det er både fordi man har fornøjelsen af virkeligt dygtige skuespillere og en meget flot visuel side. Men ‘Ocean’s 8’ er ikke en særligt original film og den ender også med at føles som kopivare. Det er en skam da der er potentiale i filmen til at lave noget fedt og anderledes.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: