Love, Simon fortæller en hjertevarm historie om at være ung og homoseksuel

Anmeldt af: Lou von Brockdorff

Love, Simon har premiere 21.juni 2018

Simon er en 17-årig amerikaner som går i higschool og bærer på en hemmelighed. Han er homoseksuel, men fordi han er bange for hvordan andre vil tage det, har han ikke fortalt det til nogen. Han begynder derfor at skrive mails, til en person han har mødt på nettet, hvor han fortæller om sin hemmelighed og alle hans tanker og følelser. Da en af hans klassekammerater kommer til at se disse mails, begynder han at afpresse Simon, ved at true med at offentliggøre hans emails. Simon må nu gøre alt hvad han kan for at holde sin hemmelighed hemmelig indtil han er klar til at komme ud.

‘Love, Simon’ er baseret på bogen ‘Simon vs. verdens forventninger’ fra 2015 som er skrevet af Becky Albertalli. Den er instrueret af Greg Berlanti, der ikke har den store instruktør erfaring, men som har meget erfaring som producer og manusforfatter, især har han skrevet og produceret mange tv-serier.

Med ‘Love, Simon’ har han lavet en meget charmerende film, der har en let fortællemåde, men som samtidig berører svære emner. ‘Love, Simon’ er en virkeligt velskrevet film med gode præstationer og ekstremt sympatiske karakterer.

Det er den unge Nick Robinson som spiller Simon og han leverer en præstation som både er varm og rørende. Han formår at give en tredimensionel præstation og man forstår hans dilemmaer og pressede situationer, ligesom at man også føler med ham. Udover Nick Robinson er Jennifer Garner, Josh Duhammel, Katherine Langford, Tony Hale og Logan Miller med. De spiller også alle sammen godt og støtter op omkring Nick Robinsons præstation.

Der bliver lavet rigtigt mange teenage/ungdomsfilm og en hel del af dem er ikke særligt gode. De er enten dårlig spillet eller dårligt skrevet, eller en kombination af begge ting. ‘Love, Simon’ skildrer sig ud ved både at være velspillet og velskrevet. Becky Albertlli har været med til at skrive manus til filmen, sammen med Isac Aptaker og Elizabeth Berger der, ligesom Greg Berlanti, også tidligere primært har skrevet tv-serier.

‘Love, Simon’ kan indimellem minde i tone og stil om filmen ‘Easy A’ fra 2010 der også er en virkeligt sjov og velskrevet film. Visuelt er ‘Love, Simon’ ganske fin, men det er ikke en film som tager de store chancer eller som visuelt prøver noget nyt.

Selvom ‘Love, Simon’ er en god film er det heller ikke en film som fortællemæssigt prøver noget nyt eller som tager chancer. Det er en enkelt fortalt film, som dog er en film der er charmerende, hjertevarm og underholdende.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: