Adrift er en visuelt flot film, som dog alligevel virker lidt flad

Anmeldt af: Lou von Brockdorff

Adrift har premiere 14.juni 2018

‘Adrift’ er baseret på den sande historie om kæresteparret Tami og Richard som møder hinanden på Tahiti i 1983. De har begge en enorm kærlighed for at sejle og da de får tilbuddet om at sejle en yacht fra Tahiti til Californien tager de imod det. Under deres sejllads sejler de dog ind i en af de værste orkaner i nyere tid. Tami og Richard overlever orkanen, men båden er totalt smadret, og Richard har brækket ben og ribben. De må nu kæmpe for at overleve de mange dage på åbent hav, indtil de kommer i nærheden af land.

‘Adrift’ er en film som foregår meget på og i vand, og scenerne på vandet er virkeligt godt udført. Man tror på de vilde stormeffekter og tror på scenerne midt i Stillehavet. Det er især stor ros til fotografen Robert Richardson, instruktøren Baltasar Kormákur og holdet bag kameraet som har været med til at lave alle vandscenerne og stormeffekterne. Derudover er ‘Adrift’ i det hele taget bare en virkeligt flot filmet film.

Shailene Woodley og Sam Claflin spiller de to hovedroller, Tami og Richard. De to gør det også ganske fint, selvom man får lidt fornemmelsen af at de bare kører den hjem på rutinen. Det er som om at Shailene spiller en rolle hun har spillet mange gange før, og Sam Claflin har ikke de store følelsesmæssige udsving.

‘Adrift’ er fortalt ved at klippe imellem de forskellige begivenheder, dvs. vi starter med hvordan de mødes på Tahiti og det klippes sammen med deres overlevelse på båden. Det er et greb som fungerer rigtigt godt, fordi det bryder handlingen lidt op, og gør at filmen ikke går hen og bliver kedelig. Det gjorde også at at jeg bliver mere engageret i filmen. Desværre stopper dette greb hen imod slutningen af filmen, og det gør at den sidste del af filmen ender med at blive lidt lang, selvom den har en spilletid på kun 97 minutter.

Men ‘Adrift’ er en film som helt sikkert vil underholde og røre mange og er også en seværdig film, dog ender jeg med at sidde tilbage med en film som er ekstremt flot på alle de visuelle sider, men desværre har lidt flade og uinteressante karakterer og som ender med at føles lidt lang.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: