Isle of Dogs er Wes Andersons mest syret film til dato

Anmeldt af: Lou von Brockdorff

Isle of Dogs havde premiere 31.maj 2018

isle-of-dogs

I Isle of Dogs er der ubrudt en hunde influenza i den japanske by Megasaki. Konsekvensen heraf bliver at alle hunde bliver sendt til en ø der er bygget op af skrald udenfor byen. Her starter hundene forskellige bander og bruger dagene på at finde mad, parre sig og holde eventuelle fjender væk. Det ændrer sig da en ung dreng ved navn Atari vælger at tage til øen for at finde sin hund, Spots. Han møder her en gruppe hunde, bestående af Chief, Rex, King, Boss og Duke. De vælger at tage med den unge dreng for at hjælpe ham med at finde Spots.

Det er Wes Anderson som er instruktør og manuskriptforfatter på Isle of Dogs, og han har igen samlet sine faste skuespillere til at være med i filmen. Det er bl.a. Edward Norton, Bill Murray, Jeff Goldblum, Harvey Keitel og F.Murray Abraham. Derudover er også en gruppe nye skuespillere i Anderson universet. Det er en imponerende gruppe skuespillere som alle også leverer virkeligt gode stemmepræstationer.

Wes Anderson har tidligere lavet The Grand Budapest Hotel, Moonrise Kingdom, Life Aquatic og The Darjeeling Limeted. Han har også lavet animationfilmen Fantastic Mr. Fox. Alle disse film er virkeligt seværdig og har sit helt egentligt Anderson-præg.

Ligesom Wes Anderson har en meget fast gruppe skuespillere. så har han også en meget fast og loyal fanskare. Det er både Wes Andersons anderledes universer og skæve film som fanger publikummet.

Isle of Dogs er også en film som foregår i et meget syret univers og er nok en af de smalleste og sværeste Anderson film. Universet, det visuelle look og de karakterer som er med i filmen er så ekstremt Wes Andersonsk så man kan næsten ikke forestille sig andre instruktører lave en film som minder om Isle of Dogs.

Ligeså fascinerende som hunde karaktererne er i Isle of Dogs, ligeså irriterende og overflødige er nogle af menneskerne og niveauet falder hver gang man er tilbage i  Megasaki. Det er en skam, da det ville have været en fuldstændigt fantastisk film hvis den var mere hos hundene og skar nogle af de menneskelige karakterer og side historier fra.

Men Isle of Dogs er en meget seværdig film som nok mest er for Wes Andersons mest loyale fanskare. Hvis man er ny Wes Anderson seere, skal man måske starte med en af de mere tilgængelige film.

Isle of Dogs er en film som skildrer sig meget ud i forhold til andre film og som er et visuelt mesterstykke. Det kan godt være at det er en film som drastisk deler publikummet op. Der er de folk som syntes at Isle of Dogs er et mesterværk, mens andre måske vil syntes at det er en meget speciel og syret oplevelse.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: