Farvel Til Tyskland er en anderledes 2.verdenskrigs film som både er sjov og spændende

Anmeldt af: Lou von Brockdorff

Farvel Til Tyskland har premiere 9.maj 2018

farvel

Handlingen i Farvel til Tyskland udspiller sig i 1946, efter at 2.verdenskrig er slut og Hitler er død. De allieret har nu overtaget magten i Tyskland og de jøder som har overlevet Holocaust er kommet

til at bo i amerikanske rehabiliterings lejre. David Bermann er en af disse jøder og ham og hans venner har et brændende ønske om at forlade Tyskland. For at skaffe penge til rejsen ud af landet og til USA starter David en forretning sammen med sine venner, hvor de skal sælge lagner og håndklæder til de tyske borgere. Forretningen går godt, men da den amerikanske efterretningstjeneste begynder at mistænke David for at være i ledtog med nazisterne, indleder de en undersøgelse og tvinger David til at erindre sin tid i koncentrationslejren.

Farvel Til Tyskland er instrueret af Sam Garbarski og er også skrevet af ham sammen med Michel Bergmann. Filmen er virkeligt velskrevet og har både en god og spændende handling og gode naturlige dialoger.

Derudover har filmen et stærkt visuelt look og udtryk. Dette er både i billederne, klipningen og især også i musikken. Filmen har også langt hen af vejen en lettere tone end mange andre 2.verdenskrigs film, som skaber en helt speciel stemning, der gør at filmen også skildrer sig ud fra andre krigsfilm.

Skuespillet i Farvel Til Tyskland er også rigtigt stærkt og især er Mortiz Blebtreu som spiller David Bermann virkeligt god, ligesom Tim Seyfi, Mark Ivanir og Anatole Taubman der spiller hans venner også er rigtigt stærke.

Det er en dejlig oplevelse at se en 2.verdenskrigsfilm som prøver noget andet end mange andre krigsfilm. Senere i år kommer den franske 1.verdenskrigsfilm Vi Ses Deroppe også i de danske biografer. Dette er også en krigsfilm med en lettere tone og er en film som har virkeligt stærke komiske scener. De to film minder virkeligt meget om hinanden, både i tone og stil, og det er begge to nogle dejligt anderledes film som er sindssygt seværdige.

Farvel Til Tyskland er derfor en film man sagtens kan se, selvom man måske syntes man er træt af 2.verdenskrigs film, men Farvel Til Tyskland beviser igen at man sagtens kan fortælle flere historier fra 2.verdenskrig.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: