A Quiet Place er både en nervepirrende og rørende film

Anmeldt af: Lou von Brockdorff

A Quiet Place har premiere 5.april 2018

 

a-quiet-place

A Quiet Place foregår i en verden hvor jorden er blevet overtaget af store blinde monstre som hærger og dræber og bliver tiltrukket af lyde. I denne verden bor familien Abbott, som består af forældrene Lee og Evelyn og børnene Reagan og Marcus. De lever et liv hvor alt kommunikation foregår ved hjælp af tegnesprog og hvor de må bruge meget tid bliver på at overleve og finde nye opfindsomme måder at være stille på. Familien benytter sig bl.a. af tegnesprog fordi datteren Reagan er døv og derfor ikke har andre muligheder for kommunikation. Da Evelyn bliver gravid er der en række nye udfordringer som kommer. Bl.a. Hvordan man føder i stilhed og hvordan kan man holde en baby stille.

A Quiet Place er instrueret og skrevet af John Krasinski som er mest kendt fra den amerikanske udgave af The Office. Dette er hans instruktør debut og han har også selv valgt at spille faderen Lee, mens hans kone Emily Blunt spiller Evelyn. De spiller virkeligt godt, ligesom de to børneskuespillere, Noah Jupe og Milicent Simmonds også giver virkeligt stærke præstationer.

Med deres skuespil formår de at understøtte den foruroligende og nervepirrende stemning i filmen, samtidig med at de formår at gøre filmen rørende.

A Quiet Place er som sådan ikke rigtigt en gyser, men er mere en intens thriller hvor faren hele tiden ligger og luer og kan dukke op når som helst. Det gør at man aldrig føler sig sikker, heller ikke når filmen er mere stille.

Filmen er også virkeligt visuelt en flot film og især bliver der leget meget med stilheden og med det fact at Reagan er døv så meget af filmen foregår i stilheden.

En genialitet i A Quiet Place er at man aldrig finder ud af hvad der er sket, hvor monsterene kommer fra, eller hvor mange mennesker der er tilbage. Dette gør at A Quiet Place bliver en intens film som fungerer virkeligt godt og er en vildt flot instruktør debut.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: